LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|05
2022
19:48

Τρίτη δόση εμβολίου: Υποχρεωτική για τους μαθητές ώστε να μεταβούν εκτός Ελλάδας

Πού κάνουν την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι σε χώρες του εξωτερικού η πρώτη αναμνηστική (3η) δόση αποτελεί προϋπόθεση για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αποφασίζει τη χορήγηση της σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών πριν τη μετάβασή τους στις χώρες αυτές.
 

Μέχρις ότου η διαδικασία γίνει πλήρως αυτοματοποιημένη, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν αίτημα μέσω του ιατρού τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση πρώτης αναμνηστικής (3ης) δόσης εμβολίου έναντι του κορονοϊού σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών για εκπαιδευτικούς λόγους.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα απαιτεί περαιτέρω έγκριση από άλλη Επιτροπή.

Έρχεται 4η δόση;

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι ο εμβολιασμός για όλους με την 4η δόση του εμβολίου. «Η τέταρτη επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναμένεται να γίνει το Φθινόπωρο» ξεκαθάρισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, με την ίδια να διευκρινίζει ότι ήδη ξεκινήσει η συζήτηση στην Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Θα συμπορευτούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά το Φθινόπωρο πιθανόν θα χρειαστεί μια νέα δόση για όλους» συμπλήρωσε με νόημα.

Για την 3η δόση του εμβολίου η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η διάρκειά της είναι μεγάλη, ωστόσο «ευάλωτα είναι τα μεγαλύτερα άτομα. Όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης,αλλά προστατευόμαστε από την σοβαρή νόσο και την εισαγωγή σε νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα αντιικά φάρμακα, είπε ότι « έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς γίνονται περίπου 700 αιτήσεις την ημέρα» και η εκτίμηση είναι -παρότι τα στοιχεία, είναι πρόωρα- ότι η χρήση τους έχει αποτρέψει νοσηλείες. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι γιατροί μόνο ξέρουν ποιοι θα πρέπει να πάρουν και ποιο φάρμακο και γι' αυτό θα πρέπει οι ασθενείς να τους συμβουλεύονται.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ