LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2022
07:51

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Ηλεία - 25 χρόνια πολύπλευρης προσφοράς κινδυνεύουν να χαθούν

Αβέβαιο διαγράφεται το μέλλον για τα 34 παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια ημερήσιας φροντίδας του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία,  ύστερα από το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αντί να θωρακίσει όπως κάνεις θα περίμενε τον Οργανισμό, αποτελεί “ταφόπλακα” για την μετέπειτα πορεία του. Στο νομό Ηλείας το “Χαμόγελο του Παιδιού” μέτρα 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας, 25 χρόνια προσφοράς και προάσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των παιδιών της ευρύτερης περιοχής.

Το Σεπτέμβριο του 1997 έγινε το πρώτο βήμα για το νομό, για να φτάσουμε στο σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια προσφοράς, όπου όλοι όσοι έχουν μοχθήσει αυτό το διάστημα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νέα υπουργική απόφαση, απειλούνται ευθέως με τεράστια πρόστιμα, ποινή φυλάκισης κι άλλα πειθαρχικά μέτρα.

Η δράση του Οργανισμού στην Ηλεία, είναι μεγάλη και σε πολλούς άγνωστη.

Στην Κυλλήνη, 22 παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως 20 ετών ζουν σε ένα σπίτι το οποίο αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Φρεζάδου και της συζύγου του. Από το 2007 στο σπίτι αυτό έχει διαμορφωθεί ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου μεγαλώνουν παιδιά διαφόρων ηλικιών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και καταγωγής με κύριο μέλημα του Οργανισμού, την αποφυγή της ιδρυματοποίησης και την ομαλή και αξιοπρεπή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Δίπλα στα παιδιά αυτά βρίσκεται μία εξειδικευμένη ομάδα συνολικά 18 ατόμων, η οποία απαρτίζεται από 10 παιδαγωγούς, έναν εκπαιδευτικό, έναν υπεύθυνο του σπιτιού, δύο οδηγούς, έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν ψυχολόγο, μία μαγείρισσα και μία καθαρίστρια. Στο οίκημα αυτό αλλά σε διαφορετικό διαμέρισμα διαμένει και η σύζυγος του Γιάννη Φρεζάδου, η οποία και έχει αναλάβει το ρόλο της γιαγιάς του σπιτιού.

Το άλλο σπίτι ημερήσιας φροντίδας του Οργανισμού βρίσκεται στην Βροχίτσα. Το σπίτι αυτό άνοιξε την αγκαλιά του στο “Χαμόγελο του Παιδιού” το 2013, όπου και παραχωρήθηκε από τον πρώην Δήμο Ιαρδάνου.

Σήμερα εκεί μεγαλώνουν 12 παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών, που δίπλα τους βρίσκεται μία εξειδικευμένη ομάδα συνολικά έξι ατόμων, η οποία απαρτίζεται από δύο παιδαγωγούς, έναν εκπαιδευτικό, έναν οδηγό, έναν ψυχολόγο και έναν κοινωνικό λειτουργό.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στεγάζεται σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από την τράπεζα Eurobank και βρίσκεται στην οδό Αραχώβης 3 στον Πύργο, όπου εκεί στεγάζονται το Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης αλλά και η Τράπεζα Ειδών του Οργανισμού. Το εν λόγω κέντρο στηρίζει ολιστικά, περίπου 190 οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και ανάλογα με τις ανάγκες της προσαρμόζεται και η εξατομικευμένη και ολιστική στήριξη που τους παρέχεται.

Στο κέντρο της πόλης, στην Κανάρη 3 βρίσκεται ακόμα ένας χώρος του Οργανισμού, όπου εκεί στεγάζονται το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, οι Διοικητικές Υπηρεσίες, η Εθνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι και το Τμήμα Εθελοντών.

Η απρόσκοπτη δράση του Οργανισμού συνεχίζεται με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, χάρη στην υποστήριξη των εθελοντών, πολιτών και επιχειρήσεων που βοηθούν το “Χαμόγελο” οικονομικά αλλά και με προσωπική εργασία, έτσι ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα βίας, κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας, κάθε παιδί που εξαφανίζεται, κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας.

Πίσω από το “Χαμόγελο του Παιδιού” υπάρχουν άνθρωποι που πασχίζουν, που ξοδεύουν προσωπικό χρόνο και χρήμα, που ξαγρυπνούν πλάι στα παιδιά που τους χρειάζονται…

Πίσω από το “Χαμόγελο του Παιδιού” υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσφέρει μια οικογένεια στα παιδιά που είχαν ανάγκη…

Αυτή η οικογένεια κινδυνεύει με διάλυση, εξαιτίας όσων προβλέπουν οι όροι λειτουργίας φορέων κοινωνικής προστασίας, του νέου νομοσχεδίου.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ