LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2022
15:17

Πρώτη η Αχτσιόγλου και η νέα γενιά στο προσκήνιο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα από τα αξιοσημείωτα της πρώτης δεκάδας είναι και η ηλικιακή ανανέωση, με τη γενιά των «35αρηδων» να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις: O 38χρονος εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, ο 38χρονος Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, και ο 40άρης εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας, η έκπληξη της πρώτης δεκάδας.

Με ανατροπή στην ανατροπή και την Έφη Αχτσιόγλου να ανακτά εκ νέου την πρωτοκαθεδρία από τη Ρένα Δούρου έληξε το θρίλερ της πρώτης θέσης στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά και την ενσωμάτωση όλων των εκλογικών τμημάτων, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν πριν την Κυριακή των εκλογών να βγαίνει πρώτη σε σταυρούς για το κομματικό όργανο.

Η 36χρονη τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει το όνομά της στην προμετωπίδα του νέου κορυφαίου κομματικού Οργάνου, σηματοδοτώντας έτι και το μήνυμα της βάσης των 152.000 ψηφισάντων στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για ανανέωση και φρέσκα πρόσωπα. Μήνυμα το οποίο αποτυπώνεται εξάλλου από τα συνολικά αποτελέσματα για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Στην πρώτη δεκάδα του νέου οργάνου βρίσκονται εκτός από την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία βγήκε πρώτη σε σταυρούς στη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών κέντρων της Αττικής, ακόμα δύο γυναίκες (Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), συμπλέοντας έτσι με την ρηξικέλευθη απόφαση για ποσόστωση 50-50 στα δύο φύλα, που αποτελεί πλέον καταστατική ρύθμιση του κόμματος.

Ένα ακόμα από τα αξιοσημείωτα της πρώτης δεκάδας είναι και η ηλικιακή ανανέωση, με τη γενιά των «35αρηδων» να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις: Εκτός από την 36χρονη Έφη Αχτσιόγλου σε αυτήν συγκαταλέγονται ο 38χρονος εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, ο 38χρονος Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης και ο 40άρης εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας (ανήκει στο ρεύμα ιδεών ΡΕΝΕ), που αποτέλεσε την έκπληξη της πρώτης δεκάδας.

Μέσα στην 10άδα πλασαρίστηκαν από πλευράς των «πασοκογενών» η μετριοπαθής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Οι σημαντικές επιδόσεις της «Κίνησης Μελών» στη μάχη του σταυρού επιβεβαιώνονται και στην πρώτη δεκάδα, όπου αναδείχθηκαν και οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Ζαχαριάδης.

Κατά τα λοιπά, η νέα ανθρωπογεωγραφία που διαμορφώνεται επιβεβαιώνει την υποχώρηση της μέχρι πρότινος πρωτοκαθεδρίας της «Ομπρέλας», η οποία είδε τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της να υποχωρούν στις θέσεις μετά την πρώτη δεκάδα (Θεανώ Φωτίου, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ακόμα πιο χαμηλά ο Πάνος Σκουρλέτης), ενώ άλλα έμειναν εκτός, καθώς και την σημαντική ενίσχυση της Κίνησης Μελών.

Τα τελικά αποτελέσματα και όλα τα ονόματα της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένονται εντός της ημέρας.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών