LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|05
2022
14:38

Σκυλακάκης: Να αυξήσουν τους μισθούς οι επιχειρήσεις για να έχουν κέρδη και παραγωγή

Προτροπή στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Όποιος το κάνει ταχύτερα θα μπορέσει να κρατήσει τους εργαζομένους». Με αυτή τη φράση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, απηύθυνε προτροπή στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς, «αν θέλουν», όπως είπε», να έχουν εργαζόμενους, κέρδη και παραγωγή».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκυλακάκης, επισήμανε πως, για την ακρίβεια, «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθάμε τα ευάλωτα νοικοκυριά, να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό -όπως κάναμε με μια γενναία αύξηση συνολικά 9% από την αρχή του έτους- και δεδομένου ότι υπάρχει πίεση στον αγορά εργασίας διότι δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό, να εξηγήσουμε στις επιχειρήσεις ότι είναι ανάγκη να αυξήσουν τους μισθούς». Και πρόσθεσε:

«Δεν είναι απλή σύσταση προς τις επιχειρήσεις, είναι διαπίστωση της πραγματικής ανάγκης και όποιος το κάνει ταχύτερα θα μπορέσει να κρατήσει τους εργαζομένους. Και ξέρουν οι επιχειρήσεις ότι οι εργαζόμενοι είναι υπερπολύτιμοι, ειδικά σε μια περίοδο όπου υπάρχουν πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις και εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή έχουμε ρεκόρ εξαγωγών για τους πρώτους μήνες του 2022, έχουμε πολύ μεγάλη ζήτηση για επενδύσεις, ενώ παράλληλα επιστρέφει ο Τουρισμός. Για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις σε αυτές τις ανάγκες πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους αυξάνοντας τους μισθούς».

Για ενδεχόμενη αύξηση στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, ο ίδιος ανέφερε ότι το Κράτος απορρόφησε τις αυξήσεις στα κόστη των αστικών συγκοινωνιών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα συμβεί αυτό. «Αυτό για τις αστικές συγκοινωνίες μπορούμε να το κρατήσουμε για το προβλεπτό μέλλον. Θεωρούμε ότι είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κινείσαι στην πόλη. Δηλαδή όταν έχεις ένα καλό Μετρό, είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να κινείσαι στην πόλη. Είναι προφανές διότι θέλουμε να έχουμε όσο περισσότερο γίνεται αυτή την χρήση στα μεγάλα αστικά κέντρα των αστικών συγκοινωνιών», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις συστάσεις της Κομισιόν για εξοικονόμηση ενέργειας, διευκρίνισε ότι αφορούν κατά κύριο λόγο την περίπτωση διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, κάτι που αν συμβεί «θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε LNG».

«Προφανώς η εξοικονόμηση, όταν είναι πάρα πολύ ακριβή η ενέργεια, είναι κάτι που πρέπει ο καθένας μας να σκέφτεται, γιατί όταν κάτι είναι ακριβό, το χρησιμοποιείς και με μεγαλύτερη προσοχή. Δεν χρειάζεται να απευθύνω σύσταση εγώ. Ο καθένας καταλαβαίνει πως όταν κάτι γίνεται αρκετά πιο ακριβό, όπως το φυσικό αέριο που ήταν 5 φορές φθηνότερο, το χρησιμοποιείς με άλλο τρόπο», ανέφερε. Και συμπλήρωσε:

«Η αυτοσυγκράτηση δεν είναι ίδια για τον φτωχό και τον πλούσιο και για αυτό παρεμβαίνουμε στους ευάλωτους και στη μεσαία τάξη, με πολύ αποφασιστικά μέτρα ειδικά για το ηλεκτρικό, το οποίο είναι κάτι που δεν μπορείς να προσαρμοστείς».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ