LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|05
2022
11:37

Χαρίτσης: Η χώρα μας πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα σε όλη την Ευρώπη για ρεύμα και βενζίνη

«Μόνη διέξοδος από την κρίση που μας οδήγησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένα σχέδιο ριζοσπαστικού ρεαλισμού που θα προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης.

Για την οικονομική κρίση που μαστίζει την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω των ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα, στην ενέργεια και στα καύσιμα μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση, απέχει πολύ από την πρωτοφανή κρίση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5.

«Η χώρα μας πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα σε όλη την Ευρώπη, καθώς εμείς έχουμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος και βενζίνης και το χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «διαμορφώνονται συνθήκες όξυνσης των ανισοτήτων και κοινωνικής καταστροφής».

«Από τον Ιούλιο του 2021 έχουμε προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με στοιχεία που έδειχναν που οδηγούμαστε, η κυβέρνηση όμως επέλεξε να συσκοτίσει την πραγματικότητα και μας απαντούσε ότι όλα βαίνουν καλώς» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο, έλαβε η κυβέρνηση κάποια επιδοματικά μέτρα, που απλά διαιωνίζουν τη κρίση». «Όσο η κυβέρνηση επιλέγει να μην παρεμβαίνει δομικά στην αρχιτεκτονική του κλάδου της ενέργειας και δεν φορολογεί τις εταιρείες ενέργειας που κερδοσκοπούν σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας, τόσο η κρίση θα βαθαίνει για νοικοκυριά επιχειρήσεις και εργαζόμενους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Στην σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά από τρία χρόνια νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να συγκροτήσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, που δεν θα οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο μετάβασης από την μία κρίση στην άλλη» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Το δύσκολο δεν είναι μόνο η νίκη στις εκλογές αλλά και πώς την επόμενη μέρα η προοδευτική διακυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού ρεαλισμού, που θα απαντήσει στις μεγάλες κρίσεις που βιώνουμε με όρους προστασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας και διαμόρφωσης μιας δίκαιης αναπτυξιακής προοπτικής».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών