LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|05
2022
08:34

ΕΕΕΕΚ Πύργου: Δυνατό μάθημα στην κοινωνία για την ελευθερία στην μετακίνηση

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, για την οποία εργάστηκαν από το Δεκέμβριο του 2021 μέχρι το Μάιο του 2022 με στόχο την προώθηση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση και την αλλαγή συμπεριφορών.

Η εκδήλωση που είχε ως θέμα “Ελεύθερη πρόσβαση για όλους” πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής και διάφορους εργαζόμενους φορείς.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της, η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου, Αγγελική Πετρόγιαννη, όπου τόσο η ίδια όσο και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πύργου, προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, μεταφέροντας το μήνυμα ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ελεύθερη μετάβαση και πρόσβαση σε κάθε χώρο της πόλης.

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, που ήταν παρών στην εκδήλωση, αφού μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για αυτή τη δράση.

«Σας συγχαίρω για όσα κάνετε γιατί το έργο που επιτελείται μαζί με τους συνεργάτες σας είναι δύσκολο αλλά βλέπω όμως ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν αγκαλιάσει αυτό το έργο, τα παιδιά είναι δικά μας, δεν είναι ξένα και έχουν το δικαίωμα για τη ζωή, έχουν τα ίδια δικαιώματα και προοπτικές με εμάς, τις ίδιες απολαβές από την κοινωνία. Γι’αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε δίπλα σας για να ενισχύουμε το δικό σας έργο, την δική σας προσπάθεια και να μπορέσουμε έτσι να εντάξουμε τα παιδιά μας μέσα στην κοινωνία, να είναι ενεργοί πολίτες. Έτσι λοιπόν και τα ίδια αισθάνονται χαρά, αισιοδοξία γιατί όντως προσφέρουν στην κοινωνία. Η Μητρόπολή μας θα είναι πάντοτε δίπλα σας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πύργου, υπεύθυνος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος σημείωσε ότι: «Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες ως Δήμος Πύργου και ως τμήμα παιδείας στα σχολεία πόσο μάλλον ΕΕΕΕΚ Πύργου που είναι ένα σχολείο με δράσεις καθημερινώς, ειδικά σε αυτά τα παιδιά με αναπηρία, πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο πρόγραμμα για ελεύθερη προσβασιμότητα σε όλους. Είμαστε δίπλα τους, προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μαζί τους. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση και εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Η Χριστιάνα Πιρασμάκη, μέλος ΔΣ  Eco city, φορέας εθελοντικός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ασχολείται με το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, στη συνέχεια, αναφερόμενη στην δράση αυτή τόνισε ότι:  «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, για να δούμε την παρουσίαση εργασίας που έχουν κάνει τα παιδιά της Γ Γυμνασίου του ειδικού σχολείου, το οποίο φιλοξενείται εδώ στο θέατρο του γυμνασίου και η οποία εργασία αφορά την βιώσιμη κινητικότητα και την ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που έχουν ζητήματα κινητικότητας ή άλλες ειδικές δεξιότητες. Αυτό το πρόγραμμα υπάρχει εδώ και 18 χρόνια. Δημιουργήθηκε με μελέτη του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και το συντρέχουν 40 επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι δίνουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στα παιδιά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Είναι ένα πρόγραμμα βιωματικό με πολύ μεγάλη διδακτική και παιδαγωγική αξία και αυτό το οποίο πραγματικά μας χαροποιεί, είναι ότι πανελλαδικά σε περισσότερες από 30 πόλεις με αντίστοιχο αριθμό σχολείων συμμετέχουν σχολεία τα οποία είναι ειδικά. Βεβαίως συμμετέχει μεγάλος αριθμός σχολείων γενικής παιδείας αλλά υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Όλες οι βαθμίδες, Γ´ γυμνασίου και αυτό είναι κυρίως γιατί μας ενδιαφέρει το γνωστικό αντικείμενο να είναι σε ένα τέτοιο επίπεδο παρατήρησης και αντίστοιχα προτάσεων για τις λύσεις, οι οποίες υπάρχουν στα προβλήματα που εντοπίζονται με υπευθυνότητα και με ματιά στο μέλλον, για το πως αλλάζει η ποιότητα της ζωής μας από εμάς τους ίδιους».

eeeek pirg 2

eeeek pirg 3

eeeek pirg 4

eeeek pirg 6

eeeek pirg 7

eeeek pirg 8

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών