LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|05
2022
09:24

Ατσιόγλου: Στις 15 Μαΐου έγινε το καθοριστικό βήμα για έναν μαζικό και πιο παρεμβατικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τι δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου, για την πρωτιά της στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά και τις δυσκολίες μιας νέας μητέρας σε μια ανώτερη θέση στην πολιτική.

«Η 15η Μαΐου εξέπεμψε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι ο χρόνος της τελειώνει και η κοινωνική αγανάκτηση για τις επιλογές της μετατρέπεται σε αίτημα και αγώνα για πολιτική αλλαγή. Ταυτόχρονα -και σε συνδυασμό με το μήνυμα αυτό- στις 15 Μαΐου έγινε το καθοριστικό βήμα για έναν μαζικό και πιο παρεμβατικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Τα παραπάνω τονίζει σε συνέντευξή της στο iEidiseis η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή και την πρωτιά της στην περιφέρεια Αττικής για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ιδιαίτερο εμφανίζει η απάντησή της στην ερώτηση για τις δυσκολίες μιας νέας μητέρας σε ανώτερες θέσεις της πολιτικής. «Οι δυσκολίες είναι ξεχωριστές για καθεμιά μας, δεν τις αντιμετωπίζει μόνο μια μητέρα σε ανώτερη πολιτική ή επαγγελματική θέση. Για μένα η βασική δυσκολία είναι το να μένω ξάγρυπνη όλη νύχτα για πολλούς μήνες και την άλλη μέρα το πρωί να πρέπει να έχω τη σωματική αλλά και πνευματική εγρήγορση για να ανταποκριθώ στις προκλήσεις της δουλειάς. Για μια άνεργη μητέρα οι προκλήσεις και οι δυσκολίες ίσως είναι πολύ μεγαλύτερες», αναφέρει μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως θεωρεί «πολύ κρίσιμο και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον να είναι υποστηρικτικό στη γυναίκα».

Πρωτιά στην Κεντρική Επιτροπή. Τι σηματοδοτεί;

Για όλους τους υποψήφιους και για όλα τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής η κάθε ψήφος που λάβαμε αποτελεί τιμή και ευθύνη, στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπό αυτό το πρίσμα -και σε προσωπικό επίπεδο μιλώντας- αισθάνομαι την τεράστια τιμή που μου έκαναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως μεγάλη ευθύνη και σε αυτή την ευθύνη θα προσπαθώ καθημερινά να ανταποκρίνομαι.
Από κει και πέρα, οι ίδιες οι εκλογές για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. ήταν ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο απέκτησε ξεχωριστή αξία όχι μόνο διότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν στις κάλπες αλλά και γιατί πήραν την απόφαση να ενταχθούν συνειδητά και ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ., σε μια εποχή μάλιστα που η συμμετοχή στα κόμματα είναι απαξιωμένη.

Το συνολικότερο μήνυμα της 15ης Μαΐου ποιο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αχτσιόγλου; Και το διακύβευμα με τις 110.000 νέα μέλη;

Η 15η Μαΐου εξέπεμψε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι ο χρόνος της τελειώνει και η κοινωνική αγανάκτηση για τις επιλογές της μετατρέπεται σε αίτημα και αγώνα για πολιτική αλλαγή. Ταυτόχρονα -και σε συνδυασμό με το μήνυμα αυτό- στις 15 Μαΐου έγινε το καθοριστικό βήμα για έναν μαζικό και πιο παρεμβατικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Άρα, ο διπλός στόχος επετεύχθη και τώρα οφείλουμε όλοι, παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να δουλέψουμε σκληρά, ώστε η πλειοψηφία της κοινωνίας να καταδικάσει έμπρακτα και να απορρίψει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και ακραία ανασφάλεια εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που καλύπτει και επιδοτεί την αισχροκέρδεια, που πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα, που υποβαθμίζει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, που υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ταυτόχρονα, να δουλέψουμε όχι μόνο για την άρνηση, δηλαδή την έμπρακτη απόρριψη της πολιτικής Μητσοτάκη, αλλά και για την κατάφαση. Την κατάφαση σε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση και προοπτικής για την κοινωνική πλειοψηφία.
Αυτά προϋποθέτουν ότι το στίγμα και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει σε κάθε επίπεδο, σε μαζικούς κοινωνικούς φορείς, στα συνδικάτα των εργαζομένων, στις οργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, στη νεολαία, στα κινήματα, στις γειτονιές. Και τούτο απαιτεί και τα 172.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να βρεθούμε μέσα και δίπλα στην κοινωνία, με τις θέσεις, τις προτάσεις και την ενεργή συμμετοχή μας. Όχι ως αυτόκλητοι σωτήρες αλλά ως ζωντανά κύτταρα μία διαδικασίας κοινωνικής αντεπίθεσης, που πρωταγωνιστές της θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες και οδηγός οι ανάγκες τους.

Προϋπόθεση για την προοδευτική διακυβέρνηση η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, δήλωσε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιες κινήσεις απαιτούνται κατ’εσάς ώστε να επιτευχθεί ο στόχος;

Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι ο στόχος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη. Το κάλεσμα αυτό είναι διαρκές και συνοδεύεται από τις προγραμματικές θέσεις και το πολιτικό μας σχέδιο για την άμεση προστασία της κοινωνίας από το κύμα ακρίβειας, τα εργασιακά, την πολύπλευρη στήριξη αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών την αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

Με αυτά τα εργαλεία απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα στην κοινωνία και αναδεικνύουμε την εναλλακτική μας πρόταση και την ουσιαστική ανάγκη της πολιτικής αλλαγής.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφορά, επίσης, τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Και σ΄αυτές απευθυνόμαστε με το επεξεργασμένο μας πρόγραμμα και τις 5 +1 βασικές τομές άμεσα υλοποιήσιμες, για τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ελάχιστη προϋπόθεση ασφαλώς να μοιράζονται την επείγουσα ανάγκη για πολιτική αλλαγή, χωρίς αστερίσκους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελεί την ισχυρότερη προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο. Επομένως νίκη του στις εκλογές είναι αντικειμενικά η βασική προϋπόθεση για τη συγκρότηση μίας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Πόσο δύσκολο είναι για μια νεαρή μητέρα να είναι σε ανώτερη θέση στην πολιτική;

Ο συνδυασμός της μητρότητας με την επαγγελματική ζωή είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος για κάθε γυναίκα, πολύ περισσότερο που οι δομές στήριξης και τα θεσμικά μέτρα προστασίας της μητρότητας στη χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Οι δυσκολίες είναι ξεχωριστές για καθεμιά μας, δεν τις αντιμετωπίζει μόνο μια μητέρα σε ανώτερη πολιτική ή επαγγελματική θέση. Για μένα η βασική δυσκολία είναι το να μένω ξάγρυπνη όλη νύχτα για πολλούς μήνες και την άλλη μέρα το πρωί να πρέπει να έχω τη σωματική αλλά και πνευματική εγρήγορση για να ανταποκριθώ στις προκλήσεις της δουλειάς. Για μια άνεργη μητέρα οι προκλήσεις και οι δυσκολίες ίσως είναι πολύ μεγαλύτερες.

Όπως και να χει όμως η εμπειρία της μητρότητας κομίζει στη γυναίκα πρωτόγνωρα συναισθήματα και έναν πραγματικά ανεπανάληπτο δεσμό. Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι γυναίκες δέχονται αυτή την περίοδο της ζωής τους πάρα πολλές πιέσεις και παρεμβάσεις για την επίδειξη μιας τελειότητας που καταντά άκρως καταπιεστική. Γι’ αυτό θεωρώ πολύ κρίσιμο και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον να είναι υποστηρικτικό στη γυναίκα.

Να σας περιμένουμε υποψήφια στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών;

Οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τις εθνικές εκλογές θα καθοριστούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με κριτήριο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ας περιμένουμε λοιπόν τις αποφάσεις τους.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ