LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
12:17

Οι δράσεις του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας

1. Συμμετοχή στο περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής Δυτ. Ελλάδας της WRohellas - 2022
 
Tο σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό Ρομποτικής που διοργάνωσε ο WRohellas, σε περιφερειακό επίπεδο για τη Δυτική Ελλάδα, στις 14/05/2022, Ημέρα Σάββατο, στο κτίριο Β1 στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας, στην κατηγορία Regular Beginners. Οι ομάδες μας ισοψήφισαν και λόγω συμμετοχής πήραν:
 
● τη Δεύτερη (2η) θέση: η ομάδα Roboteam απαρτιζόμενη από τους μαθητές: α)Δημόπουλο Θοδωρή (Γ1), β) Καλλιοντζή Παναγιώτη (Γ΄1) και γ) Κούρτη Ρεβέκκα (Γ3), 
● τη Τρίτη (3η) θέση: η ομάδα RoboAllies απαρτιζόμενη από τους μαθητές του Γ4: α)Μελιτσόπουλο Παναγιώτη, β)Νοταρά Εμμανουέλα και γ)Τάγιου Ειρήνη. 
 
Η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό τους πρόσφερε μοναδικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της διοργάνωσης, όπου συνύπαρξαν και αλληλεπίδρασαν θετικά με άλλους μαθητές, έλαβαν πληθώρα ερεθισμάτων και βιωμάτων μοναδικής αξίας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που εκπροσώπησαν το σχολείο μας, καθώς και σε όλα τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου που συγκρότησαν την ομάδα Ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας 2021-22. Οι μαθητές ξεκίνησαν με δειλά βήματα από τον περασμένο Μάϊο, κατόπιν χορηγίας εξοπλισμού Lego Spike Prime. Συνέχισαν τη νέα σχολική χρονιά στα πλαίσια ενός σταθερού ραντεβού 1 ώρας/εβδομάδα, εκτός ωρολόγιου προγράμματος, θυσιάζοντας μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους, κόντρα στις όποιες δυσκολίες που επέφερε στην καθημερινότητά τους η πανδημία. Μελέτησαν Project με Lego κατασκευές και προπονήθηκαν προγραμματιστικά στο περιβάλλον του Lego Spike Prime. Τέλος, έκαναν τα προγραμματιστικά τους βήματα πάνω στην αγωνιστική πίστα της κατηγορίας τους.
 
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η  κα. Σταυρούλα Σαλβάνου,  Πληροφορικός του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.  Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα του Γυμνασίου Σαβαλίων που προκρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στους τελικούς.
 
gumnasio amal draseis 2
 
gumnasio amal draseis 3
 
2. Συμμετοχή στο 8ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, στις ειδικές προβολές πρωϊνής ζώνης για σχολεία, με δωρεάν είσοδο, στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα. 
 
Το τμήμα Γ΄4 παρακολούθησε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Φίλα το χώμα» ή “Kiss the ground”, διάρκειας 85΄Λεπτών, την Τετάρτη, 13/4/2022
 
Το «Φίλα το χώμα» αποκαλύπτει ότι μέσα από την αναζωογόνηση του χώματος του κόσμου μπορούμε γρήγορα να σταθεροποιήσουμε ολοκληρωτικά το παγκόσμιο κλίμα, να επαναφέρουμε χαμένα οικοσυστήματα και να δημιουργήσουμε αφθονία διατροφικών πηγών. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές γραφικές και οπτικές αναπαραστάσεις καθώς και πλάνα της ΝΑΣΑ και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, η ταινία παρουσιάζει πώς με τη μείωση του άνθρακα της ατμόσφαιρας το χώμα αποτελεί το κομμάτι του κλιματικού παζλ που λείπει. Η ταινία παίρνει θέση να ξεδιαλύνει ένα κίνημα για να επιτευχθεί το ακατόρθωτο, να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας, την εξισορρόπηση του κλίματος και την διασφάλιση του μέλλοντος του είδους μας.
 
Οι μαθητές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι επί της κλιματικής αλλαγής, σχετικά με την κακή ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον, ενώ έδειξαν ενθουσιασμό από τις ελπιδοφόρες λύσεις της προβολής.
 
Συνοδοί καθηγητές: κα Σταυρούλα. Σαλβάνου, κ. Χαράλαμπος. Σπυρόπουλος,
Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα. Σταυρούλα Σαλβάνου, Πληροφορικός του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.
 
gumnasio amal draseis kin
 
 
3. Συμμετοχή στη δράση του κινητού εργαστηρίου ενημέρωσης και τεχνολογίας "Οδυσσέας" του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο επισκέφτηκε την πόλη μας  στις  30/9 & 1/10/2021, στην ΕΙΣΟΔΟ του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας. 
 
Στα πλαίσια της καμπάνιας  ”#Μένει Μυστικό”  ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, συμμετείχαν σχεδόν καθολικά οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου (Τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 και Γ4), τηρώντας  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επέβαλε η πανδημία Covid19. Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο με χρήση ειδικού λογισμικού, όπου οι μαθητές αναλάμβαναν έναν ρόλο σε μία ιστορία και έπρεπε να  εξελίξουν  την υπόθεση, συνυφασμένη με τις έννοιες της προστασίας προσωπικών δεδομένων αλλά και τους κινδύνους από τη χρήση του Διαδικτύου. Στο πέρας του εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τη ψυχολόγο του προγράμματος.
Συνοδοί καθηγητές: κα Σταυρούλα. Σαλβάνου, κ. Χαράλαμπος. Σπυρόπουλος, κα Δέσπω Πανουτσοπούλου και κα Αντωνία. Ραμπαβίλα.
 
Υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης ήταν η  κα. Σταυρούλα Σαλβάνου,  Πληροφορικός του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.
 
gumnasio amal draseis 4
 
gumnasio amal draseis 5
 
Ο Διευθυντής
 
Αντώνης Γούναρης

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor