LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
08:13

Στην Ηλεία ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ - Προτεραιότητα τα νέα ασθενοφόρα και οι επικουρικοί

Η παραμονή του επικουρικού προσωπικού στον τομέα ΕΚΑΒ Ηλείας και η ενίσχυσή του με νέα ασθενοφόρα είναι δύο θέμα που τέθηκαν στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου κατά την επίσκεψή του στον Πύργο. Και για τα δύο - όπως και για άλλα που συζητήθηκαν υπήρξαν απαντήσεις και φάνηκε η ελπίδα για βελτίωση του ΕΚΑΒ στο νομό. Ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στα δεδομένα του νομού και τις υποδομές στις οποίες πλέον βρίσκεται το ΕΚΑΒ. Στην επίσκεψη συνοδευόταν από την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας Αγγελική Κανελλοπούλου και τον υπεύθυνο του τομέα Ηλείας Κώστα Βαρουχάκη.

Για το θέμα των ασθενοφόρων ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε πως ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η παράδοση των νέων οχημάτων. Οι καθυστερήσεις προέκυψαν στις γραμμές παραγωγής εν μέσω πανδημίας, οπότε και ζήτησαν οι εταιρίες που τα ετοιμάζουν, χρονική παράταση. Έτσι τους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδοθούν και να κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τομέα. Η ανανέωση του στόλου είναι κάτι που προγραμματίζεται μιας και τα ασθενοφόρα “γράφουν” καθημερινά πολλά και “δύσκολα” χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ στάθηκε και στο θέμα της πρόσληψης γιατρών λόγω των μεγάλων κενών που υπάρχουν και τόνισε προς προτεραιότητα εδώ θα δοθεί στις έδρες των παραρτημάτων και όχι στους τομείς, καθώς αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΚΑΒ.

ekav 3

Το θέμα του επικουρικού προσωπικού που αποτελεί αυτή την ώρα το στυλοβάτη του τομέα Ηλείας, έθεσε ο διασώστης Χρήστος Κούλης. Οι συμβάσεις 16 ατόμων λήγει στα τέλη του έτους και η μη ανανέωση τους ή η μη μονιμοποίηση τους, θα σημάνει αυτομάτως τον περιορισμό των κυκλοφορούντων ασθενοφόρων από τρία σε ένα, ανά βάρδια. Ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε πως το θέμα έχει τεθεί στο υπουργείο Υγείας με κάθε τρόπο, με εισήγηση μονιμοποίησης - παραμονής του επικουρικού προσωπικού. Πρόκειται για τους ανθρώπους που προσελήφθησαν εν μέσω πανδημίας και σήκωσαν όλο το βάρος που προέκυψε. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ χαρακτήρισε εξαιρετική την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και σημείωσε πως οι επικουρικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο ΕΚΑΒ.

Ο κ. Παπαευσταθίου μίλησε και για τις υποδομές στο νομό, ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο για την παραχώρηση του χώρου πίσω από το ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού στον Πύργο, που ανήκει στην Π.Ε. Ηλείας. Επισήμανε δε πως το ΕΚΑΒ μπορεί να βρίσκεται εκτός του χώρου του νοσοκομείου, όμως η συνεργασία, η διασύνδεση και η λειτουργικότητα είναι άριστη.

ekav 2

“Αυτό που μας ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση είναι ο συγκεκριμένος χώρος που μας έχει παραχωρηθεί, να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο για να μπορέσει να γίνει όσο γίνεται περισσότερο πιο λειτουργικός για τον κόσμο που υπηρετεί εδώ. Θα ήταν ευχής έργον αν εξασφαλίζαμε έναν χώρο του ΕΚΑΒ, να μπορέσουμε να ενταχθούμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να μπορέσει να φτιαχτεί ένας αυτόνομος ξεχωριστός τομέας. Δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται σήμερα ή που μπορεί να μπει σε έναν σχεδιασμό, είναι όμως στις προθέσεις της διοίκησης όχι μόνο στον Πύργο και γι’ αυτό ζητάμε και την συμβολή της Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αν μας δοθούν τέτοιοι χώροι, είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουμε και τις μελέτες προκειμένου μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, να κατασκευαστούν τέτοιοι τομείς. Άμεσα είμαστε σε αυτόν εδώ το χώρο τον οποίο προσπαθούμε να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερος” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας Αγγελική Κανελλακοπούλου, έκανε γνωστό πως άμεσα θα παραδοθεί μια κινητή μονάδα στον τομέα Πύργου, πιθανότατα μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. “Το ΕΚΑΒ είναι δύο πράγματα. Είναι οχήματα και προσωπικό. Απαραίτητη προϋπόθεση, και είναι και επιθυμία και του προέδρου αυτή, είναι κάθε τομέα να τον στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί. Ειδικά για την Ηλεία και με τον τουρισμό που έχει και λόγω των αρχαίων που διπλασιάζει σε κάποιες περιοχές ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η Ηλεία τον πληθυσμό της, έχει μεγάλες ανάγκες. Εμείς έχουμε στόχο όσο μπορούμε και από άποψη οχημάτων και από άποψη προσωπικού σίγουρα να τα διατηρήσουμε και αν μπορούμε να τα αυξήσουμε. Το πρώτο ασθενοφόρο θα έρθει σε περίπου 15 μέρες και θα είναι μονάδα, πλήρως εξοπλισμένο” είπε μεταξύ άλλων.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ