LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
20:09

Στην συνάντηση των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής με αντιπροσωπεία της ΚΟ της Βαυαρίας η Αυγερινοπούλου

Στην συνάντηση των διακομματικών αντιπροσωπειών των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής με την αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας μετείχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ως Μέλος  της αντιπροσωπείας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τη συνδρομή της Ελλάδας στη νέα προσφυγική κρίση, την πορεία των διαπραγματεύσεων για το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο και τέλος την πρόκληση παροχής στέγης, σχολικής εκπαίδευσης και  κοινωνικών επιδομάτων καθώς και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στις παρυφές της συνάντησης για το μεταναστευτικό ζήτημα, συζητήθηκε, ακόμη, η διάσταση της κλιματικής μετανάστευσης και οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω εμπέδωση της συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας στους τομείς της κλιματικής δράσης, της αγροδιατροφής και της επισιτιστικής ασφάλειας, της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακος, της  βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων, των βιώσιμων επενδύσεων και της δημιουργίας πράσινων θέσεων εργασίας, αλλά της εργαλειοποίησης της ενέργειας, κάτι το οποίο ανεδείχθη και από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τέλος, κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν και η ανάγκη ανταλλαγής τεχνογνωσίας και περαιτέρω εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στα ανωτέρω ζητήματα και δη στην περιφρούρηση των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας που είναι και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

avgerinopoulou antiprosopeia vauarias 2

avgerinopoulou antiprosopeia vauarias 3

avgerinopoulou antiprosopeia vauarias 4

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ