LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
21:10

Επιχείρηση... θερμοστάτης και στην Ελλάδα: Έρχεται σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας στα πρότυπα Ιταλίας και Ισπανίας

Όπως εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Πέμπτη, 26 Μαΐου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στο σχέδιο α αφορά σε δημόσια κτίρια αλλά και σε ιδιωτικές κατοικίες. Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υιοθετεί πολλά σημεία σχεδίων που θα εφαρμόσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα τη ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών.

Ακόμα, θα προβλέπει κίνητρα για την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, παρεμβάσεις σε κτίρια δημόσια και ιδιωτικά (π.χ. εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων κ.α.), ενώ αναμένεται να ενθαρρύνεται η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερο, των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Επιχείρηση... θερμοστάτης και στην Ελλάδα

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο διευθυντής του imerisia.gr Γιάννης Φώσκολος, η Ελλάδα αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και της Ιταλίας: Και οι δύο χώρες έχουν εφαρμόσει ένα σχέδιο, στο επίκεντρο του οποίου είναι η λεγόμενη «επιχείρηση θερμοστάτης». Δηλαδή η μείωση της χρήσης κλιματιστικών για να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Ισπανία ψήφισε το δικό της σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι το καλοκαίρι σε όλα τα δημόσια κτίρια δεν μπορεί η θερμοκρασία στα κλιματιστικά να κατέβει κάτω από 27 βαθμούς κελσίου. Αντίστοιχα, το χειμώνα, ο θερμοστάτης ρυθμίζεται στους 19 βαθμούς.

Βέβαια, το ισπανικό σχέδιο έχει και άλλα σκέλη: Προβλέπει τρεις ημέρες τηλεργασία για τους δημόσιους υπαλλήλους την εβδομάδα, κίνητρα για χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλα.

Στόχος των μέτρων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία θα φέρει και μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος. Επίσης, η σωστή εφαρμογή τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα συμβάλλει και στην προσπάθεια απεξάρτησης της ΕΕ από την ρωσική ενέργεια.\

«Nα βάλουμε όλοι πλάτη σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια»

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με μερικές αλλαγές στην συμπεριφορά μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να γλιτώσουμε χρήματα και να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουν στην εφαρμογή τους. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να παρουσιάσει σύντομα ένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο» , συμπλήρωσε.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ