LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|05
2022
19:47

Τσίπρας: Το δίλημμα δεν είναι «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα», αλλά αν θα πληρώσει ο κόσμος το ρεύμα ή το φροντιστήριο του παιδιού

Δριμεία κριτική Τσίπρα και για την απουσία πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην «πρωτόγνωρη πραγματικότητα» που βιώνει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του Συνεδρίου Future of Retail 2022 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις βίαιες συγκρούσεις στο ΑΠΘ, καθώς και στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τον οποίον κάλεσε να επιλέξει αν είναι «με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία, με τη βιβλιοθήκη ή τη βαριοπούλα».

Ειδικότερα, ο τέως πρωθυπουργός εξήγησε ότι το μεγάλο δίλημμα δεν είναι «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα», αλλά αν θα πληρώσει ο κόσμος το ρεύμα ή το φροντιστήριο του παιδιού.

«Το μεγάλο δίλημμα δεν είναι βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα αλλά το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο. Το πραγματικό δίλημμα είναι πώς θα ανταπεξέλθει στο τσουνάμι ακρίβειας. Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα. Είμαι ανήσυχος για αυτό γιατί αυτή η τεχνητή ένταση έχει οδηγήσει πολλές φορές στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Το τελευταίο που χρειαζόμαστε στη χώρα αυτήν την ώρα της κοινωνικής κρίσης είναι να δημιουργηθεί και κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Κατανοώ τους επικοινωνιακούς λόγους για τους οποίους που οδηγούνται σε αυτήν την παρεκτροπή αλλά είναι ένας ολισθηρός δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε φαινόμενα που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τις δύσκολες στιγμές που έζησε η χώρα πρόσφατα όταν μία άλλη κοινωνική κρίση είχε δημιουργήσει και συνθήκες πολύς μεγάλης κοινωνικής έντασης.

Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Ας αφήσουμε έξω επικίνδυνα θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικές εντάσεις ανεξέλεγκτες», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην τραγική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο πεδίο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, πως είπε ο Αλ. Τσίπρας, κατά τις περιοδείες το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα βρέθηκε κυρίως με ανθρώπους της «αγοράς» και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι οποίοι μετέφεραν μια «πρωτόγνωρη εικόνα» και έκαναν λόγο για μια «τριπλή κρίση» που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η οποία περιλαμβάνει τη «μείωση του τζίρου», τα «συσσωρευμένα χρέη» και την «ενεργειακή κρίση».

Αυτά, συνέχισε, έχουν δημιουργήσει μια «αφόρητη κατάσταση» για τον κλάδο, η οποία ξεπερνάει και την αντίστοιχη στα χρόνια των μνημονίων και χρειάζεται συγκεκριμένο «σχέδιο» για να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον «επανασχεδιασμό» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλαξε «προσέγγιση» απέναντί τους μετεκλογικά, καθώς από «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας έγιναν «ζόμπι».

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών