LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|05
2019
13:22

Κουτσούκος: Ζητά να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η Ανδραβίδα

Κήρυξη ως σεισμόπληκτης της περιοχής με επίκεντρο την Ανδραβίδα και λήψη των συνακόλουθων μέτρων

Οι  αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις της τελευταίας εβδομάδας, με επίκεντρο την Ανδραβίδα, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πηνειού, καθώς το εστιακό τους βάθος είναι πάρα πολύ μικρό και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί, ιδίως τις νυχτερινές ώρες.

Το αποτέλεσμα των σεισμικών αυτών δονήσεων είναι να έχουν προκληθεί και διαφόρων ειδών ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα, το μέγεθος των οποίων πρέπει να εκτιμηθεί από κλιμάκια μηχανικών, προκειμένου να χαρακτηριστούν σε σχέση με την επικινδυνότητα τους και την ανάγκη των απαραίτητων εργασιών επισκευής τους.

Ήδη, έχουν υποβληθεί αρκετές αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, κυρίως από την πόλη της Ανδραβίδας, σύμφωνα με ενημέρωση που μου παρείχαν οι Φορείς της περιοχής και οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν  την έλευση των κλιμακίων.

 Για τον λόγο αυτό, πρέπει να υπάρξει μέριμνα των αρμόδιων Υπουργιών και των υπηρεσιών τους  για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και μετά την εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών να κριθεί  σε ποια έκταση η περιοχή θα κηρυχτεί ως σεισμόπληκτη.

Συνακόλουθα, πρέπει να αποφασιστούν τα προβλεπόμενα από την σχετική ΚΥΑ μέτρα για την αρωγή των σεισμοπλήκτων, ενώ παράλληλα η Κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει το κοινό αίτημα των Δήμων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  για την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των παιδιών την περιοχής που καλούνται σε λίγες μέρες να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως εξάλλου έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος).

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 Για τις δικές τους  άμεσες ενέργειες και αποφάσεις.

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ