LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|06
2022
19:41

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Η ΝΔ δίνει την δυνατότητα για επιστροφή σε ευρωπαϊκή κανονικότητα

Από το «παράλληλο τραπεζικό σύστημα…» στην σταθερότητα και στήριξη της κοινωνίας! - Η ομιλία του Ηλείου βουλευτή για τα θετικά βήματα σε ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους πολίτες

“Οι τράπεζες γκρεμίστηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, τώρα έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν στην ευρωπαϊκή κανονικότητα! Οι καιροί που ο ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε «παράλληλο τραπεζικό», έχουν περάσει.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για μια συνεκτική πολιτική, που θα στηρίζει την ελληνική κοινωνία και αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια αυτής της πολιτικής”.

Η ανωτέρω αναφορά ανήκει στον βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο οποίος μίλησε στη Βουλή στο πλαίσιο του νέου σχεδίου νόμου του Υπ. Οικονομικών και επεσήμανε μεταξύ άλλων τις αστοχίες και επιπολαιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον σοβαρό οικονομικό τομέα και ειδικότερα σε σχέση με το τραπεζικό μας σύστημα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στο νομοσχέδιο που συζητάμε - είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος,-  υπάρχουν διατάξεις που συμβάλλουν στο σχέδιο του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του συνόλου της Κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας και για διαμόρφωση προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως, η χορήγηση προσαυξημένης έκπτωσης για δαπάνες που αφορούν την πράσινη οικονομία, την ενέργεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τις επιχειρήσεις.

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Μια ακόμα διάταξη με θετικό πρόσημο είναι εκείνη με την οποία καθορίζεται ο ειδικός τρόπος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, με την οποία ρυθμίζεται ο φόρος της μεταβίβασης ενός ακίνητου, σε περιοχή που έχει εκδοθεί απόφαση ανάθεσης σε πιστοποιημένους εκτιμητές. Στην περίπτωση αυτή, ο καθορισμός τιμών εκκίνησης θα υπολογίζεται με βάση τη δηλωθείσα από τον φορολογούμενο αξία.

Με τον τρόπο αυτό, ο πολίτης έχει την υποχρέωση εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης των αντικειμενικών αξιών, να προσκομίσει τροποποιητική δήλωση με βάση τις αξίες αυτές. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να φορολογηθούν βάσει ενός ρεαλιστικού πλαισίου με γνώμονα την ίση μεταχείριση.

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και σε δύο ακόμα σημαντικές ρυθμίσεις του παρόντος νομοσχεδίου με κοινωνικό πρόσημο, όπως η διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης μη μόνιμων κατασκευών στο έδαφος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και στους χώρους της όχθης, παρόχθιας ζώνης και σε άλλα σημεία.

Μια ρύθμιση που θα έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και χρόνια, καθώς δεν διευκολύνει μόνο τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες αλλά αποτελεί και ένα «ζωντανό» παράδειγμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΑΠΟ ΤΑ… CAPITAL CONTROLS ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ !

«Καταπέλτης», όσον αφορά τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης Τσίπρα, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ θυμίζοντας με την τοποθέτησή του τα δεινά του Ελληνικού λαού από τις επιπολαιότητας και τις ανεύθυνες πολιτικές στον συγκεκριμένο τομέα τονίζοντας :

«Με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκσυγχρονίζεται, υπό την διοίκηση ενός πιο ευέλικτου διοικητικού οργάνου, δρομολογεί άμεσα και συντεταγμένα την αποεπένδυσή του από το τραπεζικό σύστημα, την πώληση δηλαδή των τραπεζικών μετοχών που κατέχει, μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια.

Έτσι, με χρονικό ορίζοντα το 2025 όπου το ταμείο θα ολοκληρώσει τον στόχο του, δεν θα λειτουργεί πλέον ως εποπτικός φορέας ελέγχου και έγκρισης των αποφάσεων τραπεζών, αλλά ως ένας μέτοχος που θα έχει λόγο κυρίως στο ζήτημα του εταιρικού μετασχηματισμού των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Κάποιοι μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «σκανδαλώδεις ρυθμίσεις» με άνοιγμα του δρόμου για μπόνους στα στελέχη των τραπεζών. Πού τα βλέπουν αυτά; Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται το θράσος που χαρακτηρίζει τα στελέχη του και μας υπενθυμίζουν εγκληματικές πρακτικές της Κυβέρνησής του. Να θυμίσουμε:

-Την απόπειρα Τσίπρα - Βαρουφάκη να δημιουργήσουν «παράλληλο τραπεζικό» σύστημα υπό κρατικό έλεγχο.

-Το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls το καλοκαίρι του 2015, με τεράστιο κόστος για το Δημόσιο και τους μικρομετόχους.

-Την αύξηση των «κόκκινων» δανείων και τη συρρίκνωση των καταθέσεων τον καιρό που κυβερνούσε.

-Τη χορήγηση δανείων, με αδιαφανείς διαδικασίες, από την Τράπεζα Αττικής για τα περίφημα «βοσκοτόπια» τα οποία επηρέασαν ακόμα και την ανάπτυξη του τόπου που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης….».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ