LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|06
2022
14:40

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής ξεκαθάρισε πως η Αθήνα καλύπτεται από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία - «Ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων εάν συνεχίσει την ένταση και τις προκλήσεις»

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός μίλησε για την χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και την Μολδαβία. Ο πρωθυπουργός αναφορικά με την Τουρκία, ξεκαθάρισε πως η Αθήνα ικανοποιείται απόλυτα από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη η Άγκυρα να σέβεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών και την παύση της έντασης.
Παράλληλα μίλησε για την οικονομία εκφράζοντας την ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών για την πορεία του πληθωρισμού. Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο». Όπως είπε, υπάρχουν δύο δρόμοι για την Τουρκία, «αυτός της αποκλιμάκωσης και του διαλόγου και ο δρόμος της πρόκλησης που προφανώς θα οδηγήσει την Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων». Στην συνέχεια χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατη η αμφισβήτηση της τουρκικής αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας.
«Καλώ την Τουρκία σε διάλογο για να λύνουμε τα ζητήματα. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης στην ρητορική», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί του αλλά αυτό εξαρτάται από τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει εκφράσει αντιρρήσεις.
Δείτε live: 
 
Στις ενέργειες και την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Σύνοδο Κορυφής. Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έκανε μάλιστα αναφορά στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα από τα κατεχόμενα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης. 
 
Πηγή: protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ