LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|06
2022
07:02

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να αποδράσει με εκλογές μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε

Η απάντηση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες πως αντιλαμβάνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους δημοσιογράφους ότι δεν θα γίνουν εκλογές και ανασχηματισμός δεν πείθει την αξιωματική αντιπολίτευση ως προς τις πραγματικές προθέσεις του κ. Μητσοτάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιμένουν πως μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος και η κυβέρνησή του ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να “αποδράσει” με εκλογές γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο χειμώνας που έρχεται είναι ακόμη πιο δύσκολος σε σχέση με τον προηγούμενο.

Και περιμένουν τον χρόνο κατά τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε ως προς τον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα κι έχει ζητήσει από τα στελέχη του και τους στενούς του συνεργάτες να βρίσκονται πίσω στα καθήκοντά τους τον Δεκαπενταύγουστο καθώς οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος απέκτησαν χρεώσεις και αρμοδιότητες και συγχρόνως συστάθηκαν και δύο τετραμελείς επιτροπές πολιτικού και αυτοδιοικητικού σχεδιασμού που θα χαράξουν την στρατηγική για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές αντιστοίχως. Συγχρόνως ο τομέας του κυβερνητικού προγράμματος έχει ανατεθεί στον Δ. Τζανακόπουλο ώστε να υπάρξουν επικαιροποιήσεις όπου χρειαστεί δεδομένων των νέων συνθηκών που προκαλεί η ανεξέλεγκτη ακρίβεια και ο πληθωρισμός. Η ακρίβεια κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κάνει απλώς τους φτωχούς φτωχότερους αλλά συγχρόνως πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μεσαία τάξη

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η πρόταση τεσσάρων σημείων του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό στην πορεία προς τις εκλογές έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην κυβέρνηση η οποία έφθασε δια του εκπροσώπου της να υποστηρίζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήττει τη Δημοκρατία.

Τον ίδιο εκνευρισμό αλλά και πρόδηλη αμηχανία “βλέπουν” στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στις αντιδράσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για τα πόθεν έσχες ώστε αυτά να συνοδεύονται και από τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα σε σχέση με τις ρυθμίσεις των χρεών των οφειλετών. Η διαπίστωση ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του χρωστούν σε δάνεια περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ προκαλεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτηματικά για το κατά πόσο αυτές οι οφειλές εξυπηρετούνται και εάν έχουν γίνει ρυθμίσεις για την αποπληρωμή τους.

“Προφανώς και πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν δάνεια. Προφανώς και δεν είναι ούτε μεμπτό, ούτε παράνομο. Ωστόσο, όπως φαίνεται, μόνο αυτοί της ΝΔ αρνούνται να δημοσιεύουν πώς ρυθμίζονται και πώς εξυπηρετούνται αυτά τα δάνεια, την ώρα που πολίτες χάνουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς” αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της απαντώντας στα σχόλια της ΝΔ. 

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ