LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|06
2022
19:44

Τσίπρας από Βουλή: Πολιτική απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Πυρά Τσίπρα στην κυβέρνηση για ρήτρα αναπροσαρμογής. Μίλησε για πάρτι στην ενέργεια.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην «γαλάζια» κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας πως λεηλατείται η μεσαία τάξη και οι αδύναμοι με την ακρίβεια για να έχει προεκλογική κάβα για ανεπαρκή επιδόματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτική απάτη» και «εικονική αφαίρεση» της ρήτρας αναπροσαρμογής καθώς ενσωματώνεται στους λογαριασμούς. Και τόνισε πως όποτε και αν στήσει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πάρτι δέκα επιχειρηματικών ομίλων και τριών funds θα τελειώσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην «γαλάζια» κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας πως η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επικίνδυνης δίνης. Και όσο κι αν επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον υπαρκτό διεθνή χαρακτήρα των κρίσεων, δεν μπορεί καμιά μονοφωνία της προπαγάνδας να κρύψει την πολυφωνία των ευθυνών του. «Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ο χειρότερος διαχειριστής στη χειρότερη στιγμή» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως δυο στοιχεία χαρακτηρίζουν τη διαχείρισή του.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πρωτοφανής ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, καταστροφική επιπολαιότητα, σε όσα αφορούν την κοινωνία και τη χώρα. Και η πανούργα, άκρως αποτελεσματική, ξεδιάντροπη θα έλεγα, προσκόλληση στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων αλλά και εκδουλεύσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους και κομματικούς αξιωματούχους.

«Κύριοι της κυβέρνησης, δεν πιστεύαμε ποτέ ότι εσείς θα αποφασίζατε να συγκρουστείτε με τα καρτέλ. Αλλά ότι θα καταλήγατε τελικά να συγκρούεστε με όλους, για λογαριασμό των καρτέλ. Αυτό δε το περιμέναμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Έχετε επιλέξει να κάνετε τους προστάτες των καρτέλ. Έχετε επιλέξει ξανά, να συνταχθείτε με τις παρασιτικές μειοψηφίες, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Είστε εκεί μόνο και μόνο για να εγγυάστε ότι το παιχνίδι της αισχροκέρδειας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, παρά την κοινωνική οργή.

Και είστε οι ενορχηστρωτές ακόμα μιας απάτης εις βάρος του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και μιλώντας για την ρήτρα αναπροσαρμογής τόνισε πως εξι μήνες μας λέτε ότι δεν είναι παράνομη, ενώ οι ενώσεις των καταναλωτών προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. «Και ξαφνικά, έρχεστε σήμερα και την αφαιρείτε από τα τιμολόγια. Τι έγινε; Είστε μεγαλόψυχοι; Όχι βέβαια. Πολιτικοί Απατεώνες είστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξήγησε η ρήτρα που αφαιρείται εικονικά σήμερα από τους λογαριασμούς του καλοκαιριού, θα ενσωματωθεί στους κυμαινόμενους λογαριασμούς του φθινοπώρου. «Τη κρύβετε από τους λογαριασμούς, δε θα την αναγράφετε ως ρήτρα, αλλά θα συνεχίσετε να τη φορτώνετε στις τσέπες του καταναλωτή» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως βρήκατε πάλι τρόπο να πάρετε 300 εκατομμύρια από τους πολίτες, αλλά τα 67 εκατομμύρια από την αγορά εξισορρόπησης ακόμα να τα επιστρέψετε, όπως καταγγέλλει και ο Πρόεδρος της ΡΑΕ. Κύριοι της κυβέρνησης η ΔΕΗ ιδρύθηκε για να στηρίζει τους πολίτες όχι για να γίνουν οι πολίτες χορηγοί της είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι για να πλουτίζουν τα funds και να ροκανίζουν δημόσιο χρήμα τα γαλάζια παιδιά που τοποθετήσατε» είπε τονίζοντας παράλληλα πως αυξήθηκαν οι αμοιβές της διοίκησης της ΔΕΗ 215% επί της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. «Χωρίς να υπολογίζουμε τα 16 εκ. ευρώ μπόνους από αγορά μετοχών της εταιρείας και απόδοσή τους στον εαυτό τους» πρόσθεσε.

«Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «οι πολίτες θα σας επιβάλουν γρήγορα τη δική τους ρήτρα αναπροσαρμογής. Κοινωνικής και πολιτικής. Και πρόσθεσε πως η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «μετά τις εκλογές το πάρτυ θα τελειώσει. Μετά τις εκλογές θα σταματήσουν να λεηλατούν το πλούτο και το βιος των νοικοκυριών δέκα επιχειρηματικοί όμιλοι και τρία μεγάλα funds». Και σε αυτό το σημείο απευθυνόμενος στην κυβερνητική παράταξη σημεόιωσε: «Προλάβετε λοιπόν όσο μπορείτε, όσο καιρός σας μένει, δε μένει και πολύς. Αλλά να θυμάστε: Ας είστε λίγο πιο προσεχτικοί. Γιατί τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί».

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ