LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|06
2022
08:14

Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ στον Πύργο: Αναγκαία η συμμαχία της κοινωνίας για να κερδηθεί η μάχη κατά των ναρκωτικών

Μία εκδήλωση με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, αναφορικά με το πρόβλημα των εξαρτήσεων αλλά και τον αγώνα για πρόληψη, θεραπεία – απεξάρτηση και ένταξη στην κοινωνία, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας από το Πολυδύναμο Κέντρο και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Πύργου του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» Αμαλιάδας και την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και βασικό συμπέρασμα, ήταν η ανάγκη συμμαχίας της κοινωνίας αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη την θεραπεία και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, προκειμένου να κερδηθεί ο αγώνας αυτός.

Αρχικά η Νομικός του προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Πύργου Λαμπρινή Παντή,  αναφέρθηκε στους στόχους της εκδήλωσης,  ενώ στη συνέχεια ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος Μπαχός υπογράμμισε ότι η Εκκλησία και ειδικά η Ι. Μητρόπολη Ηλείας είναι δίπλα σε όλες τις οικογένειες που κάποιο μέλος τους αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η πολιτεία θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή με τους εμπόρους ναρκωτικών και όχι με τους χρήστες καθώς και αυτοί αποτελούν θύματα. 

Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε ότι: «Το θέμα των εξαρτήσεων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Μπορεί αυτό να ακούγεται κλισέ αλλά είναι η πραγματικότητα. Και το λέω αυτό γιατί κατά το διάστημα της πανδημίας που προηγήθηκε με ό,τι αυτό συνεπάγεται καθώς επίσης και με τους συνακόλουθους περιορισμούς, που επέφεραν τα αλλεπάλληλα lock down, εντάθηκε το ζήτημα των εξαρτήσεων, καθώς είναι ιστορικά και κοινωνικά αποδεδειγμένο πως σε περιόδους κρίσεων παρατηρείται μία τέτοια έξαρση. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τα ναρκωτικά υπάρχουν κι αλλού είδους εξαρτήσεις, όπως είναι το αλκοόλ, ο τζόγος και μία σειρά άλλων. Και μια δικιά μου παρατήρηση είναι ότι ιδιαίτερα ο ηλεκτρονικός τζόγος θεωρώ ότι γνώρισε μία αύξηση σημαντική σε όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος θέτοντας επίσης και ένα ζήτημα το οποίο η πολιτεία θα πρέπει να  εξετάσει, καθώς όπως σημείωσε δεν μπορείς σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς με χαρακτηριστική ευκολία να έχεις διαφήμιση του ηλεκτρονικού τζόγου.

Στην συνέχεια η Ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» Παναγιώτα Τσαπαρδώνη αναφέρθηκε στις δράσεις  του Κέντρου και στα προγράμματα που υλοποιούνται στην Ηλεία εδώ και 20 χρόνια αναφορικά με την πρόληψη,  που ξεκινούν από την προσχολική ηλικία αλλά και σε μεγαλύτερους μαθητές και τους γονείς τους. Ακολούθησε επίσης η ομιλία του κ. Παπαναστασάτου – υπεύθυνου τομέα Έρευνας ΚΕΘΕΑ, του κ. Παπαμακάριου αν. υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ, της Ευφροσύνης Αγγελοπούλου  – Θεραπευτικό προσωπικό Πολυδύναμου Κέντρου Πύργου και τον κ. Καρδαράκου – εκπαιδευτικού ενηλίκων – Μαθηματικού του προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Πύργου. 

Ο αν. υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ, που δραστηριοποιείται στην Πελοπόννησο Γιώργος Παπαμακάριος, στη συνέχεια αναφερόμενος στην εσπερίδα σε δήλωσή του στο ilialive.gr τόνισε ότι: «Η σημερινή εσπερίδα γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου. Γίνεται για να παρουσιάσουμε τις δράσεις του θεραπευτικού προγράμματος στο νομό Ηλείας όπου δραστηριοποιούμαστε επί της ουσίας με τρεις μονάδες, ένα συμβουλευτικό κέντρο και δύο δράσεις χρηματοδοτούμενες από τα ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το πολυδύναμο κέντρο και την μονάδα κοινωνικής ένταξης. Επί της ουσίας σήμερα  παρουσιάζουμε στους πολίτες του Πύργου, τις υπηρεσίες που παρέχουμε συνολικά στην Πελοπόννησο και πιο εξειδικευμένα εδώ στον Πύργο και γενικότερα στην Ηλεία».

kethea 2

kethea 3

kethea 4

kethea 5

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών