LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|07
2022
15:37

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης για πληθωρισμό στο 12%: Η κοινωνία πληρώνει την κοροϊδία Μητσοτάκη

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 3,4 μονάδες ψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωζώνης», σημειώνουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

«Το νέο άλμα του πληθωρισμού στη χώρα μας στο 12% επιβεβαιώνει ότι η κοινωνία πληρώνει τις επιλογές και την κοροϊδία Μητσοτάκη», υποστηρίζουν, σε κοινή τους δήλωση, η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημειώνουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης αντιστοίχως του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η Eurostat κατέγραψε νέο άλμα του πληθωρισμού στη χώρα μας στο 12% τον Ιούνιο.

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 3,4 μονάδες ψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η αφαίμαξη του εισοδήματος εργαζομένων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά εντείνεται καθημερινά με ευθύνη της κυβέρνησης. Η κάλυψη και επιδότηση της αισχροκέρδειας και η στήριξη των καρτέλ, τα απολύτως ανεπαρκή βοηθήματα προεκλογικού χαρακτήρα, η άρνηση λήψης ουσιαστικών μέτρων με επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και στα κέρδη των εταιρειών, η άρνηση μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η άρνηση ουσιαστικής αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι οι επιλογές που οδηγούν σε φτωχοποίηση των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων», υπογραμμίζουν Αχτσιόγλου- Χαρίτσης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν επιπλέον πως οι πολίτες πληρώνουν τις επιλογές και την κοροϊδία Μητσοτάκη, την ώρα που εξελίσσεται στις πλάτες τους ένα πάρτι με επτάμισι δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις, με «χρυσούς» μισθούς και μπόνους στον διοικητή και σε στελέχη της ΔΕΗ, με φοροαπαλλαγές σε ισχυρούς κι ανώτατες περιουσίες, ενώ τα έσοδα από το ΦΠΑ λόγω ακρίβειας έχουν εκτιναχθεί.

«Κάθε ημέρα παραμονής της ΝΔ στην κυβέρνηση είναι ημέρα λεηλασίας της κοινωνίας. Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη», συμπληρώνουν Χαρίτσης- Αχτσιόγλου.

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ