LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|07
2022
09:26

ΣΥΡΙΖΑ: Με καθημερινότητα των πολιτών απαντά σε 2015 και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Με καθημερινότητα των πολιτών απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές επιθέσεις αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του 2015 και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ισχυρίζονται πως όσο κι αν στην κυβέρνηση θα συνεχίσουν, «λόγω έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων υπεράσπισης των πεπραγμένων τους», να ασχολούνται με το 2015 και να ποινικοποιούν την πολιτική ζωή - «κατέρρευσε με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου κι ο μύθος της σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis» - εκείνοι θα ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα των πολιτών η οποία είναι εκρηκτική και προμηνύει κοινωνική κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν πως όταν χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις δεν βγάζουν τον μήνα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ή να αδυνατούν εντελώς να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο μεγάλος προστάτης των καρτέλ της ενέργειας: «Και το χειρότερο: Ευνοεί προκλητικά τα golden boys της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια κοινωνία να αγωνιά να πληρώσει προκειμένου να χτίζουν βίλες ο κ. Στάσσης και η παρέα του. Παίρνουν υπέρογκους μισθούς, δίνουν στον εαυτό τους αυξήσεις και εισπράττουν μπόνους που ζαλίζουν. Έχουν μετατρέψει την παλιά Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε οικογενειακό μαγαζί, σαν να το κληρονόμησαν ή να τους ανήκει αυτοδικαίως».

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρατηρούν πως όταν η Ελλάδα φιγουράρει σταθερώς στην κορυφή ως η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, θα περίμενε κανείς μια στοιχειώδη κινητοποίηση περιορισμού των απολαβών των «golden boys» της ΔΕΗ.

Ή, έστω, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, θα περίμενε κανείς μια ενέργεια ανακούφισης των πληττόμενων πελατών τους: «Αντί γι’ αυτό, επέλεξαν να λάβουν επιπρόσθετο μπόνους 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, συνολικής αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ. Φαίνεται πως η δουλειά των golden boys είναι η απαξίωση της ΔΕΗ κι όχι η αναβάθμισή της. Το βίαιο κι άρπα– κόλλα κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων απέτρεψε τη μείωση των τιμών ρεύματος και την ενίσχυση της επάρκειας του ενεργειακού συστήματος της χώρας σε μια εποχή δύσκολων διεθνών εξελίξεων. Άλλωστε, η απολιγνιτοποίηση είναι ένα στοίχημα για όλες μεν τις χώρες, όμως σε όλες τις περιπτώσεις των προηγμένων χωρών γίνεται σταδιακώς, με μεγάλη προσοχή και ισορροπία. Κι όλα αυτά καταλήγουν στη λεηλασία του οικογενειακού προϋπολογισμού, αλλά και του προϋπολογισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που απειλούνται με λουκέτο πλέον. Ωστόσο, τίποτα δεν συγκινεί τους Λουδοβίκους. Το χρυσάφι των golden boys το βάζουμε ρεφενέ όλοι οι υπόλοιποι», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

 

Όσον αφορά, πάντως, τη Novartis, στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως το σκάνδαλο της συγκάλυψης μέσα στο σκάνδαλο Novartis συνεχίζεται, πως η επιχείρηση να εμφανιστεί το σκάνδαλο ως δήθεν σκευωρία βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη με νέα επεισόδια να προστίθενται, ενώ προσθέτουν πως μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν είναι αρκετή προκειμένου να αναδειχθούν οι μεθοδεύσεις που ακολουθεί το αποκαλούμενο «κόμμα της Novartis», με καθοριστική τη συνδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Ιούλιο του 2019: «Κι όλα αυτά συνέβησαν σε ένα κλίμα συστηματικών επιθέσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για την οποία δήθεν κόπτονται, και στην ερευνητική δημοσιογραφία».

Οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου κανείς δεν παραπέμπεται για χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ενώ δεν παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

 

Συμπληρώνουν πως η παραπομπή στην ουσία γίνεται μετά από μήνυση του εμπλεκόμενου στην υπόθεση Ανδρέα Λοβέρδου που αφορούσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τελείως άσχετη με τη Novartis: «Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως σκευωρία κατέπεσε κι επισήμως στη Δικαιοσύνη. Ενώ σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου η παραπομπή έγινε για δευτερεύοντες λόγους, άσχετους με την υπόθεση Novartis, γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί από τα ΜΜΕ το αντίθετο. Προφανώς, για να μην μάθουν ποτέ οι πολίτες ότι στην ουσία κατέρρευσε με πάταγο η προσπάθεια να βαφτιστεί το σκάνδαλο ως δήθεν σκευωρία».

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει τη Δευτέρα, στις 11.00, στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ που διοργανώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ