IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|07
2022
10:55

Oι Ανιδιοτελείς θεραπευτές άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, εορτάστηκαν στον Πύργο

Mε την δέουσα εκκλησιαστική ευταξία και κατάνυξη, εορτάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, οι ανιδιοτελείς θεραπευτές με την ανόθευτη πίστη, Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι εκ Ρώμης καταγόμενοι. Άνθρωποι που έκαναν την αγάπη καθημερινό τρόπο ζωής τους. Άνθρωποι που με τον αγώνα τους πάλεψαν για να θεραπεύσουν κάθε μέλος του σώματος του Χριστού! Οι τιμώμενοι άγιοι, υπήρξαν προστάτες των πτωχών και των ασθενών, που αξιώθηκαν από τον Θεό να έχουν το μεγάλο χάρισμα της θεραπείας και της ιάσεως από σωματικές, ψυχικές ασθένειες, και πνευματικές ασθένειες, χρησιμοποιώντας ως μέσα θεραπείας τέσσερα σημαντικά φάρμακα: τον Φόβο του Θεού, την Πίστη, την Προσευχή αλλά και την Αγάπη! Την δε Ιατρική επιστήμη που γνώριζαν άριστα την αξιοποίησαν όχι για να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά για να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο! Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εορταζόμενοι Άγιοι, επειδή άσκησαν το λειτούργημά τους με αγάπη προς τον άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, με πνεύμα θυσίας, διακονίας και προσφοράς φθονήθηκαν ακόμη και από τον ίδιο τον Δάσκαλο που τούς είχε μάθει την Ιατρική επιστήμη, γιατί είχαν αποκτήσει μεγάλη δόξα και φήμη. Γι’ αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.
 
Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, συμπαραστατούμενου υπό των Αιδ. π. Αυγερινού Τσουκαλά και υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα. Κατά την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Παρασκευή 1η Ιουλίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, υπό του οικείου Εφημερίου. Το απόγευμα ψάλθηκε η Ιερά Παράκληση υπέρ υγείας και Θείας βοηθείας.
 
Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων, ευλαβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί εκ της ενορίας μας αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου μεταξύ αυτών και ο Ηλείος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές των εορταζομένων Αγίων, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία από αυτούς, οι οποίοι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την άριστη επιστημονική τους γνώση. Τα θαύματα των Αγίων Αναργύρων δεν σταμάτησαν ποτέ, αλλά το χάρισμα των ιάσεων που είχαν λάβει συνεχίζει να επενεργεί και μετά την κοίμησή τους, γιατί και η αγάπης τους, για τους ανθρώπους δεν έπαυσε ποτέ. Η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, διά της Μυστηριακής Ζωής προσφέρει και σήμερα στους πιστούς θεραπεία των ψυχικών, πνευματικών και σωματικών νοσημάτων, χωρίς ταυτόχρονα, να υποβαθμίζει το ρόλο και τη σημασία της Ιατρικής επιστήμης. Θρησκεία και Επιστήμη δεν συγκρούονται. Δεν αντιμάχονται. Συνεργάζονται αρμονικά και η κάθε μία γνωρίζει τα όρια της. Αυτό που όλοι μας πρέπει επιτέλους να αποδεχθούμε είναι ότι η επιστημονική ιατρική έρευνα, δεν εμποδίζει διόλου την Χριστιανική βιοτή κάθε πιστού ανθρώπου!
 
ag spirid therap 2
 
ag spirid therap 3
 
ag spirid therap 4
 
ag spirid therap 5
 
ag spirid therap 6
 
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.
 
(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ