LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|07
2022
07:43

Το πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Βγαίνουν «τα μαχαίρια από τα θηκάρια» στην αναμέτρηση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή.

Σε ένα πρώτο άτυπο προεκλογικό ντιμπέιτ Μητσοτάκη - Τσίπρα αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική, καθώς όλα τα κόμματα και κυρίως η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στη συνεδρίαση, αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν σκληρά για όλα τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα: Την οικονομία, την ακρίβεια, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και το θέμα της Νovartis.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιμείνει στην επίθεση που ασκεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το δημοψήφισμα, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία εκτιμά ότι η αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου στη συγκεκριμένη συγκυρία διευκολύνει τον στόχο της συσπείρωσης στην κεντροδεξιά παράταξη.

Σε αυτή τη λογική, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιμένει στα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 (δημοψήφισμα και capital controls ) κάτι που έκανε άλλωστε και χθες από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει μία σύγκριση των πεπραγμένων της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, στην ανεργία, τους μισθούς, τις αιτήσεις συνταξιοδότησης και των έμφυλων ανισοτήτων στον εργασιακό χώρο, ενώ θα αναπτύξει τα διλήμματα με τα οποία η ΝΔ θα πορευτεί προς τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αναμένουν αντεπίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με όχημα το απαλλακτικό για την κατηγορία της σκευωρίας βούλευμα για τους Παπαγγελόπουλο –Τουλουπάκη. Γι αυτό και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να σηκώνει πρώτος τους τόνους, καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εξακολουθεί να επιδιώκει τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας.

Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικά στελέχη, σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του πρωθυπουργού θα είναι εστιασμένη στη λεγόμενη μεσαία τάξη, η οποία αποτελεί και το βασικό εκλογικό κοινό που έδωσε τη νίκη στη ΝΔ το 2019. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τη στήριξή της, ενώ είναι πιθανό να δεσμευτεί για πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, είναι αν και πως θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για το θέμα των εκλογών, με δεδομένο ότι ήδη η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές και άπαντες προετοιμάζονται για κάλπες το φθινόπωρο.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών