LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|07
2022
11:48

Κορονοϊός: Τα πραγματικά κρούσματα ίσως ξεπερνούν τα 50.000 ημερησίως - Φόβοι για τις αντοχές του ΕΣΥ

Καλπάζει τις τελευταίες εβδομάδες το νέο κύμα κορονοϊού,ενώ ειδικοί προβλέπουν ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα της επόμενες ημέρες στο μέτωπο της πανδημίας.Χθες Τρίτη τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν σε αριθμό άνω των 25.000, ενώ επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι οι πραγματικές μολύνσεις ίσως είναι πολύ περισσότερες.

Την ίδια ώρα προοδευτικά παρατηρείται μικρή αύξηση στις διασωληνώσεις, επαναφέροντας τους φόβους για τις αντοχές του ΕΣΥ. Ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στο Mega και στην Εκπομπή Ώρα Mega εξέφρασε την ανησυχία ότι η εκτίναξη των κρουσμάτων θα έχεις επιπτώσεις στο ΕΣΥ.

«Έχουμε αυξήσει τη διαθεσιμότητα στο νοσοκομείο μας σε βάρος άλλων παθήσεων, γιατί πιστεύουμε ότι μετά την έκρηξη κρουσμάτων θα υπάρξουν επιπτώσεις στο σύστημα υγείας» είπε, χαρακτηριστικά.  

«Το νοσοκομείο είχε επανέλθει σε μία κανονικότητα, αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε μία χειρουργική κλινική για να μπορούμε να νοσηλεύσουμε αυτούς τους ασθενείς. Οι φωνές μας είναι με βάση τη λογική διότι μετά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα που πάρθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν επόμενο, η πανδημία που δεν έχει τελειώσει και ένας υπερμεταδοτικός ιός είναι αυτή που δημιουργεί την «καταστροφή»», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος απηύθυνε την έκκληση για νέο γύρο εμβολιασμών και επαναφορά της μάσκας: «Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κάνει την 3η δόση. Έκκληση δική μας είναι να ξαναξεκινήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών μαζί με τις μάσκες και οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό» είπε.

Τζανάκης: Πάνω από 50.000 οι πραγματικές μολύνσεις

Από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκης,  καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης  μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι οι πραγματικές μολύνσεις ίσως είναι περισσότερες από 50.000.

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται. Νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως», τόνισε.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κορύφωση του έκτου κύματος να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα , σημειώνοντας πως «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως», ενώ υπογράμμισε ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεση του με την καθολική επαναφορά της μάσκας και προέτρεψε τους πολίτες να τη χρησιμοποιούν, αν δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ