LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|07
2022
08:52

Γ.Ν. Πύργου: Αποδυναμώνεται λόγω μετακινήσεων - Αντιδράσεις από το σύλλογο εργαζομένων

Με την τεχνική του «μπαλώματος» επανέρχεται στην κανονικότητα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας αφού την ίδια στιγμή το Γ.Ν. Πύργου εμφανίζεται πλήρως αποδυναμωμένο από τις μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μείωση των χειρουργείων αλλά και να δημιουργηθεί πληθώρα προβλημάτων στην λειτουργία πολλών κλινικών.

Και ενώ στους κόλπους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας επικρατεί ενθουσιασμός καθώς χθες πραγματοποιήθηκε το πρώτο χειρουργείο και οι δεσμεύσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ πραγματοποιηθήκαν, ωστόσο όμως η επιστροφή των 16 εργαζομένων, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, από τον Πύργο στην Αμαλιάδα αλλά και των 3 ιατρών, έχουν δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα στο Γ.Ν. Πύργου.

Σοβαρό πρόβλημα ενδέχεται επίσης να εμφανιστεί και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αφού από την μείωση των εργαζομένων, θα μειωθεί μια βάρδια γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα 12 ασθενείς να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Αναμένεται πλέον να δούμε αν υπάρξει κάποιο πλάνο από την πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο άμεσα θα αποκαταστήσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και επέφερε ένα ακόμα πλήγμα στην ήδη νοσούσα Νοσηλευτική Μονάδα.

Η έντονη και οργισμένη αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν Πύργου, δεν άργησε να έρθει, όπου δια στόματος του προέδρου τους Ιωάννη Γεωργίου κάνουν λόγο για ψηφοθηρικές πρακτικές τονίζοντας ότι: «Θέλουμε να καταγγείλουμε την διοίκηση της 6 ΥΠΕ που για μικροπολιτικούς ψηφοθηρικούς λόγους με πρακτικές του παρελθόντος αφήνει έκθετη την Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. Δεν φτάνει που 3 χρόνια τώρα αντί να βάλουν ένα λιθαράκι, αποδόμησαν ό,τι είχε απομείνει στον παθολογικό τομέα και με την ανικανότητα δεν έπεισαν ούτε ένα γιατρό να πάρει θέση στο νοσοκομείο του Πύργου και αναγκάζουν τους ιατρούς από τους όμορους νομούς θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, να μεταβαίνουν οδικώς από τις πόλεις τους στον Πύργο προκειμένου να καλύπτουν εφημερίες στην παθολογική κλινική.

Τώρα προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν όλα μετακινώντας χωρίς καμία άλλη ενημέρωση 12 νοσηλευτές 4 λοιπό προσωπικό και τρεις ιατρούς για να ανοίξει τα χειρουργεία στη Αμαλιάδα και να κλείσει μια αίθουσα χειρουργείων στον Πύργο με πολλαπλάσια παραγωγικότητα, τινάζοντας στον αέρα την λίστα των τακτικών χειρουργείων που είχαν προγραμματιστεί, γιατί δόθηκε εντολή να ακυρώσουν και να μην γίνονται πλέον στο νοσοκομείο του Πύργου τακτικά χειρουργεία παρα μόνο επείγοντα περιστατικά. Κατάφερε να σταματήσει μια βάρδια στο τεχνητό νεφρό αφήνοντας ακάλυπτους 12 συνανθρώπους μας να ψάχνουν να βρουν ιδιώτη πάροχο υγείας καθώς στον νομό δεν υπάρχει άλλη δημόσια δομή. Αποδιοργάνωσε την λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και άφησε το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πύργου άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς άδεια καθώς τα δύο τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας υπήρχε απαγόρευση αδειών και στο περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό έχουν συσσωρευτεί άδειες τουλάχιστον τρεις ετών και χρωστούμενα ρεπό πολλών ετών.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να συστρατευτούν στο πλάι μας για την διεκδίκηση ποιοτικών παροχών υγείας.
Επίσης το ΔΣ του Συλλόγου έχει ζητήσει συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ