LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|08
2022
06:41

ΠΑΣΟΚ: Η δικαίωση του Ανδρουλάκη και ο… υπόλογος Μητσοτάκης - Τι λένε αποκλειστικά στο ethnos.gr πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

«Δικαιωμένοι» νιώθουν στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και την καρατόμηση του διοικητή της ΕΥΠΠαναγιώτη Κοντολέοντα, καθώς ανάγκασαν την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι όντως ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν από την ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζουν ότι θα φτάσουν την υπόθεση μέχρι τέλους, ώστε να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες, καθώς εκτιμούν ότι αυτές δεν περιορίζονται στον διευθυντή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας τον μουτζούρη στον Δημητριάδη ή τον Κοντολέοντα η δεν βγάζει από πάνω του την ευθύνη», υπογραμμίζουν πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη και πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι δύο είναι οι πιθανότητες: «ή γνώριζε και είναι υπόλογος ή δεν γνώριζε κάτι που είναι εξίσου ανατριχιαστικό και άκρως προβληματικό».

Σε κάθε περίπτωση, πηγές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι το καθηλωτικό στοιχείο είναι πως «έχουμε μια παρακολούθηση ομολογημένη παρακολούθηση, η οποία έρχεται μετά την αποτυχημένη εγκατάσταση του Predator», προσθέτοντας ότι δεν καρατομήθηκαν όποιοι και όποιοι, αλλά το alter ego του πρωθυπουργού και η προσωπική του επιλογή για την ΕΥΠ, για τον οποίο, μάλιστα, είχε περάσει το 2019 τροπολογία για τα προσόντά του.

Σημαντικό, επίσης, είναι πως ο κ. Ανδρουλάκης, κατά τις ίδιες πηγές, δεν έχει άποψη για τον λόγο όπου βρέθηκε στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών. «Δεν έχει άποψη γιατί τον παρακολουθούσαν και το τελευταίο που περιμένει είναι να τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας», λένε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά, τέλος, μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, που σύμφωνα με την κυβέρνηση προτίθεται να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι θα αξιολογηθεί όταν υπάρξει η σχετική κλήση.

Η εξεταστική και ο… ΣΥΡΙΖΑ

Στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν στενά τις κινήσεις και του Αλέξη Τσίπρα, μετά την πρωτοβουλία για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή έχουν το «πάνω χέρι», ωστόσο, ο φόβος του «καπελώματος» πάντα υπάρχει. Σίγουρα, πάντως, απαιτούνται και οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ για να συσταθεί η εξεταστική (120 βουλευτές), αλλά επιμένουν ότι έχουν… προλάβει την Κουμουνδούρου.

Στόχος, δε, είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Όπως, άλλωστε, σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη;». 

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ