LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|08
2022
18:47

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση Μητσοτάκη και υιοθετεί το αίτημα Ανδρουλάκη για εξεταστική επιτροπή

Την παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως του πολιτικού υπεύθυνου για το ελληνικό Watergate και το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται πιο σκληρό απέναντι στον πρωθυπουργό σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και αξιώνει την παραίτησή του συμφωνώντας στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα τονίστηκε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί μετά την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή καθώς είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής ενός καθεστώτος εξουσίας που λειτουργεί ενάντια στη διαφάνεια, τη λογοδοσία και το δημοκρατικό πολίτευμα.

Συγχρόνως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί αυτονόητη τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής όταν μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Κατά τις πληροφορίες ακούστηκαν προτάσεις από 4-5 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για κατάθεση πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης όμως προσώρας κρίθηκε ότι προέχει η ανάδειξη όλων των πτυχών του θέματος και του πρωταγωνιστικού ρόλου του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην φαρέτρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα υπάρχει η πιθανότητα κατάθεσης πρότασης μομφής όταν και αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κρίσιμο ερώτημα για κάθε πολίτη είναι ποιοι ακόμη πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από το καθεστώς Μητσοτάκη. Εξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ “με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της έκνομης λειτουργίας της και την επαναφορά της στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την ΕΥΠ με σκοπό την απομάκρυνσή της από το πρωθυπουργικό γραφείο και την ανάθεση της εποπτείας της σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

«Σε οποιαδήποτε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, μια τόσο σκοτεινή υπόθεση παρακολουθήσεων που αφορά τουλάχιστον έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος κι έναν δημοσιογράφο θα ήταν αδιανόητη και θα είχε ήδη οδηγήσει σε παραίτηση της κυβέρνηση» σημειώνει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Οι παραιτήσεις του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων δεν μπορούν και δεν πρόκειται να συγκαλύψουν αυτό που οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν αντιληφθεί. Ότι ο κύριος υπεύθυνος γι’ αυτήν την πρωτοφανή απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πραγματοποιήσει περί τα τέλη Αυγούστου ίσως και αρχές Σεπτεμβρίου την αναβληθείσα λόγω πυρκαγιών εκδήλωση για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Μία πιθανή ημερομηνία θεωρείται και η 3η Σεπτέμβρη καθώς το 1843 υπεγράφη το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας. 

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo