LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|08
2022
19:36

Διονύσης Καλαματιανός: Ανευθυνότητα και υποσχέσεις για δεύτερη φορά από την κα Γκάγκα

Σε μια ακόμη κυβερνητική και κομματική φιέστα εξελίχθηκε η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα στο νομό μας.

Όχι πως περιμέναμε κάτι καλύτερο, με δεδομένο ότι εδώ και τρία χρόνια η δημόσια υγεία στην Ηλεία υπονομεύεται και υποβαθμίζεται διαρκώς. Το 2019, παρ’ όλα τα προβλήματα υπήρχαν λειτουργικές Νοσηλευτικές Μονάδες. Σήμερα, η κατάστασή τους προκαλεί, περισσότερο από ποτέ, κινδύνους για τη δημόσια υγεία, θλίψη και απογοήτευση.

Είναι η δεύτερη φορά, που η αναπληρώτρια Υπουργός επισκέπτεται την Ηλεία και τις Νοσηλευτικές Μονάδες της και οι συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά έχουν χειροτερέψει. Ιατροί δεν έρχονται, παρά μόνο φεύγουν και τα προβλήματα αντί να ελαττώνονται, αυξάνονται.

Αλήθεια για ποιο λόγο επαναλαμβάνονται αυτές οι επισκέψεις, εφόσον το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση συνολικά, δεν πράττουν το αυτονόητο; Εφόσον δεν μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά και με στοχευμένο σχέδιο τη δημόσια υγεία στην Ηλεία; Είναι ανικανότητα; Είναι αδιαφορία; Είναι έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα; Ή μήπως είναι όλα αυτά μαζί; 

Σε κάθε περίπτωση όπως προαναφέρθηκε, τα προβλήματα μεγαλώνουν και οι λύσεις δεν διαφαίνονται. Και πως το αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας όλο αυτό; Ξανά με αοριστολογίες, με υποσχέσεις και με ευχολόγια. Να κάνουμε υπομονή και όλο και κάτι θα γίνει. Δεν μπορεί, όλο και κάποιος γιατρός θα έρθει!

Βεβαίως, με αυτό τον τρόπο τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Πλέον, είναι πασιφανές πως δεν προκύπτει από πουθενά πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για προκήρυξη θέσεων ιατρών στο σύνολο των κενών, που θα συνοδεύονται από ισχυρά οικονομικά και εργασιακά κίνητρα. Κίνητρα που θα βοηθήσουν, ώστε να επιλέξουν οι ιατροί τις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας και να παραμείνουν σε αυτές.

Για άλλη μια φορά, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα «ήλθε, είδε και απήλθε». Δίχως να προχωρήσει σε καμία δέσμευση, σε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Χωρίς σαφείς απαντήσεις στα σοβαρά και καυτά ερωτήματα. Αντίκρισε τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στην Ηλεία και στο χώρο της δημόσιας υγείας και  αποχώρησε, επικαλούμενη δήθεν αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.

Εμείς, όμως, στην Ηλεία, αντίθετα με την κα Γκάγκα ανησυχούμε και δεν αισιοδοξούμε. Ανησυχούμε ακόμα περισσότερο, με την υγειονομική κρίση παρούσα και την πρόβλεψη για επικείμενη κλιμάκωσή της από το Φθινόπωρο. Αγωνιούμε για την υποβάθμιση και την υποστελέχωση των νοσοκομείων μας και απαιτούμε ποιοτική δημόσια υγεία. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση ευθύνεται για το τέλμα στο οποίο έχουν βυθιστεί οι δημόσιες δομές υγείας στο νομό. Και είναι ένα από τα σημαντικότερα που θα της καταλογιστούν όταν γίνουν εκλογές.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ