LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|08
2022
19:02

ΣΥΡΙΖΑ: Κωλυσιεργία κυβέρνησης - Τασούλα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής

«Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε» αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση αρνείται την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο φόβος τους για έλεγχο δεν κρύβεται με τίποτα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόρριψη, με έμμεσο τρόπο από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, του αιτήματος για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Μετά την χθεσινή παραπομπή της συζήτησης στη Βουλή για το τέλος Αυγούστου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται και την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Είναι εμφανές ότι παίζουν καθυστερήσεις. Αλλά στην προσπάθειά τους αυτή κάνουν την ενοχή τους να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά και τον φόβο τους για έλεγχο να μην κρύβεται με τίποτα» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ό,τι κι αν σκαρφιστούν, όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η έμμεση απόρριψη του αιτήματος

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι με έμμεσο τρόπο απορρίπτεται το αίτημα το αίτημα που κατέθεσαν σήμερα οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και μέλη της Επιτροπής Θεσμών για άμεση συνεδρίαση της επιτροπής υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των εξελίξεων που έχουν «τρέξει» στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και αυτό γιατί την Δευτέρα 22 Αυγούστου θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς συζήτηση με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία η Βουλή, όπως ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσιπρας και την απόφαση της να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ελάχιστες μέρες δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω επιστολής των μελών του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής αυτή την εβδομάδα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην Επιτροπή στην επιστολή που κατέθεσαν ζήτησαν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Σύμφωνα με τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά, στην επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«ΠΡΟΣ

τον κ. Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
«ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την επιστολή αυτή ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή, προκειμένου να κληθεί ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.
Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη θεσμικής αντίδρασης για την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.
Για να διερευνηθούν σε βάθος τα παραπάνω ανησυχητικά και θλιβερά γεγονότα, θα πρέπει να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή βάσει του άρθρου 43Α Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να κληθούν οι ανωτέρω σε ακρόαση, προκειμένου να χυθεί φως στα κρίσιμα ως άνω για την Δημοκρατία ζητήματα.

Τα μέλη - Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Κατρούγκαλος Γιώργος, Βούτσης Νικόλαος, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Λάππας Σπύρος, Πολάκης Παύλος».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ