LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|08
2022
08:06

Σ. Σωτηρόπουλος για Γκάγκα: Μην μας ξανάρθετε… εκτίθεστε κυρία υπουργέ!

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας χωρίς ουσιαστικό λόγο, αφού δεν ανακοίνωσε κάτι που θα έχει άμεση παρέμβαση στα προβλήματα του τομέα της υγείας στο νομό, παρά μόνο προθέσεις για διάφορα ζητήματα εξέφρασε.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος με τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:

“Κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος από τα νοσοκομεία της Ηλείας όταν αυτά καταρρέουν πόσο μάλλον η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, η οποία επισκεπτόμενη δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις αστοχίες που ταλανίζουν την δημόσια υγεία στο νομό μας. Και αν είμασταν επιεικής την πρώτη φορά, ότι δεν γνώριζε, ότι δεν ενημερώθηκε σωστά… την δεύτερη φορά δεν ισχύει.

Γιατί και πλήρως ενημερωμένη είναι και πολύ καλά γνωρίζει τα «μαύρα μας τα χάλια» , αλλά δεν τολμά να αναγνωρίσει και να αναλάβει την ευθύνη για το «επιτελικό μπάχαλο» στα νοσοκομεία μας. Προβλήματα δίχως τέλος, ιατροί ανύπαρκτοι νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό ελλιπέστατο, ασθενείς σε απόγνωση… και όλα αυτά σε χώρους όπου δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αντοχές, κομματικά στελέχη και βουλευτές να χαμογελούν να αλληλοσυγχαίρονται και να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την όλη κατάσταση. Ο κορονοϊός επανακάμπτει δοκιμάζοντας για μια ακόμα φορά τις αντοχές του ΕΣΥ.

Η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας υπό διωγμό. Πριν στεγνώσει καλά καλά το μελάνι από την εντολή παύσης καθηκόντων του διοικητή, με το έντονο παρασκήνιο και τις αναφορές για παρεμβάσεις παραγόντων, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δοθεί σαφείς εξηγήσεις, έχουμε σε εξέλιξη διοικητική προκαταρτική ερευνά μετά από «ανώνυμη» καταγγελία για ανώτερο στέλεχος της διοίκησης στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι καταγγελίες αφορούν γνωστά γεγονότα παρελθόντων ετών, που τότε για αδιευκρίνιστους λόγους δεν δόθηκε συνεχεία, αναμοχλεύονται τώρα. .Για πιο λόγο άραγε τώρα θυμήθηκαν τέτοιες περιπτώσεις, τόσο καιρό τι έκαναν…. Ενώ «βράζει το καζάνι» και υπάρχει έντονη κινητικότητα με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μια την άλλη ,παίρνουν δημόσια θέση αυτοδιοίκητοί φιλοκυβερνητικοί πολιτευτές για «θρασύδειλες πρακτικές» και «αλληλοκαρφώματα».

Η κυρία υπουργός εξαγγέλλει νέα «ανακουφιστικά» μέτρα. Ότι και αν εξαγγέλλετε κυρία υπουργέ με ότι καλή πρόθεση και να έχετε δεν σας πιστεύουμε, δεν μας πείθετε.. Γιατί πολύ απλά αν δεν φύγει, το συντομότερο δυνατόν αυτή η κυβέρνηση αυτός «ο συρφετός των πρακτόρων, του παραγοντισμού και της σπέκουλας» , δεν πρόκειται να δούμε κατι ουσιαστικό πουθενά.

Ευελπιστούμε σε μια νέα δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση όπου θα αναγνωρίσει την αξία της δημόσιας υγείας, θα προάγει την ασφαλή λειτουργία όλων των νοσηλευτικών μονάδων, θα αποκαταστήσει τις μισθολογικές αδικίες του υγειονομικού προσωπικού, θα επαναφέρει την αξιοκρατία και την δημοκρατία στους χώρους εργασίας και τέλος θα δώσει τα γενναία κίνητρα στους νέους επιστήμονες , στους νέους ιατρούς να μην εγκαταλείπουν την χώρα μας και να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα”…

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ