LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|08
2022
20:09

Διονύσης Καλαματιανός για το ζήτημα των παρακολουθήσεων: Ευθεία βολή στη δημοκρατία και το πολίτευμά μας

Για το πολύ σοβαρό ζήτημα των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών πολιτών, δημοσιογράφων και πολιτικών τοποθετήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Διονύσης Καλαματιανός, υπογραμμίζοντας πως όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί προσβάλλουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Ηλείος Βουλευτής και αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τη δήλωσή του όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν, αλλά αντιθέτως αύξησε τα ερωτηματικά και την αγανάκτηση των πολιτών.

«Συνέχισε στη γραμμή του ψεύδους, της αλαζονείας και της μετάθεσης των ευθυνών. 

Είπε ότι δεν ήξερε, ότι δεν γνώριζε τίποτα ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ και Πρωθυπουργός της Χώρας! Όμως, είτε γνώριζε και είναι επικίνδυνος για το λαό και τη Χώρα, είτε δεν γνώριζε και είναι ανίκανος να εποπτεύσει και να ελέγξει μια κρίσιμη υπηρεσία, της οποίας, μάλιστα, έχει την εποπτεία. Άρα και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και όφειλε να έχει ήδη παραιτηθεί.

Χαρακτήρισε νόμιμη την παρακολούθηση Έλληνα Ευρωβουλευτή. Δεν μας είπε, όμως, γιατί και πως ήταν νόμιμη; Όσο και να προσπαθεί να το αποφύγει θα αναγκαστεί να το εξηγήσει.»

Επιπλέον, ο Βουλευτής πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να διασωθεί αυτός και η κυβέρνησή του, ολισθαίνει σε μεγαλύτερα ατοπήματα.

«Ανέφερε, όμως, ο Πρωθυπουργός και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό. Είπε ότι αν το γνώριζε, δεν θα το επέτρεπε. Άρα παρότι υπήρχαν βάσιμοι λόγοι και ήταν νόμιμη η παρακολούθηση, ο ίδιος θα την απαγόρευε!

Και το ερώτημα είναι: έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες; Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και προϊστάμενος της ΕΥΠ αποφασίζει για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παρακολουθείται ένας Ευρωβουλευτής; Μπορεί μόνος του να καταργεί τα πάντα; Εισαγγελείς, δικαιοσύνη, θεσμούς;

Επιπλέον, δεν είπε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη.

Μας είπε, όμως, ότι επιτελεί σπουδαίο έργο η ΕΥΠ, αλλά ταυτόχρονα για να διώξει τις ευθύνες από πάνω του εμφάνισε την υπηρεσία ανοργάνωτη και έξω από κάθε έλεγχο. Δεν ενημέρωσε, ισχυρίζεται, τον πολιτικό προϊστάμενό της για τόσο σοβαρά θέματα.

Παράλληλα, δεν είπε κουβέντα για το παράνομο λογισμικό Predator. Δεν είπε κουβέντα για το πόσους ακόμα πολίτες, δημοσιογράφους και πολιτικούς παρακολουθεί και γιατί τους έχει θέσει υπό παρακολούθηση.»

Κλείνοντας, ο κ. Καλαματιανός ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός προκαλεί την κοινή γνώμη όταν δηλώνει πως θέλει να αναμορφώσει την ΕΥΠ.

«Ποιος, όμως, θα την αναμορφώσει; Αυτός που διόρισε τον εκλεκτό του ως επικεφαλής της υπηρεσίας, αλλάζοντας ακόμα και το νόμο για να μπορέσει να τον διορίσει; 

Αυτός που έφερε και ψήφισε τροπολογία για να στερήσει από την ΑΔΑΕ το δικαίωμα να ενημερώνει όσους παρακολουθούνται, μετά τη λήξη της παρακολούθησης; 

Αυτός που προσπάθησε να αποκρύψει και να αποσιωπήσει το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και τώρα αναγκάζεται να απολογηθεί αρνούμενος κάθε ευθύνη;

Όμως, όσο και να προσπαθήσει να διασωθεί και να καθυστερήσει την πτώση του, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Η ώρα της κρίσης φτάνει. Ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση του δυσώδους, αντιδημοκρατικού και αυταρχικού κατήφορου, που γυρίζει τη Χώρα σε σκοτεινές εποχές.»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών