LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|08
2022
21:18

Ν. Καλάκος: Να μην αδικήσουμε κανέναν Νέο Αγρότη

Την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού από το ΥΠΑΑΤ στο πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει ο Ηλείος οικονομολόγος

Την ανάγκη αύξησης των πιστώσεων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπογραμμίζει ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, προκειμένου να ενταχθούν και oι 305 επιλαχόντες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια ένταξης αλλά μένουν εκτός λόγω δέσμευσης των διαθέσιμων πόρων.

Ο Νίκος Καλάκος τόνισε ότι εφόσον οι φάκελοι των επιλαχόντων είναι πλήρεις και δεν υφίσταται ζήτημα απόρριψής τους, θα πρέπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προσπαθήσει να βρει πρόσθετα κονδύλια για να τους εντάξει στο πρόγραμμα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη υποστήριξή του στους νέους συμπολίτες μας που έχουν τη διάθεση και την όρεξη να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα.

Ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε ότι εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας λόγω του παγκόσμιου πληθωριστικού κύματος και του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ενδεχόμενο κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης μελλοντικά. Για αυτό το λόγο, ζητά από το υπουργείο να εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης πόρων προκειμένου να καλύψει όλες τους εγκεκριμένους φακέλους, σημειώνοντας ότι σχετική επιστολή έστειλε και ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ζωτικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ηλεία, για αυτό και πρέπει να στηριχθεί επαρκώς. Είναι καθήκον μας να είμαστε δίπλα στους νέους αγρότες, οι οποίοι έχουν πάρει την απόφαση να επενδύσουν στον τόπο τους και στη γη τους. Εφόσον οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών πληρούν όλα τα κριτήρια για να χρηματοδοτηθούν και δεν είναι απορριπτέοι, θεωρώ ότι πρέπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και να βρει επιπλέον πόρους, ώστε να τους εντάξει στο πρόγραμμα και να τους χορηγήσει τη σχετική επιδότηση. Πιστεύω πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τον αρμόδιο υπουργό για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να μην αδικηθεί κανένας Νέος Αγρότης», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo