LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|08
2022
13:08

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Θεοδωρικάκο: «Ακροδεξιό παραλήρημα τέως Κνίτη - Όσο καταρρέουν τόσο πιο χυδαίοι θα γίνονται»

Σκληρή απάντηση δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που νωρίτερα σήμερα εξαπέλυσε κατηγορίες για «μικροκομματική τύφλωση» του Αλέξη Τσίπρα.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «όσο αυτή η κυβέρνηση καταρρέει τόσο πιο χυδαία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την πολιτική ζωή θα γίνεται».

Ειδικότερα, αρχικά αναφέρει: «Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και στον Έβρο όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους αρχίζουν επιθέσεις με νέα ψέματα, χυδαιότητες και συκοφαντίες όπως το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του τέως Κνίτη, κ. Θεοδωρικάκου».

«Ούτε και εκεί όμως πρωτοτυπούν καθώς αποδεικνύονται κακοί αντιγραφείς του τραμπισμού», προσθέτει έπειτα.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι «Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι όσο αυτή η κυβέρνηση καταρρέει τόσο πιο χυδαία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την πολιτική ζωή θα γίνεται» και καταλήγει πως «Χρέος όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θλιβερή και ντροπιαστική για τη χώρα, περίοδος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η επίθεση Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσα από νέα του δήλωση άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε».

«Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθεί αναλυτική η δήλωσή του:

«Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε.

Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους.

Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία.

Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει.

Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως.

Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Άγρια πολιτική αντιπαράθεση

Η υπόθεση του Έβρου έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά, για «ακροδεξιό κατήφορο» που «συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα», κατηγορεί σήμερα, Τρίτη, τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρει, «μετά την αναζήτηση “εσωτερικών εχθρών” και ξένων δυνάμεων που δήθεν επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τώρα επικαλούνται τα ίδια επιχειρήματα μπροστά στο δράμα των προσφύγων στον Έβρο».

Μετά τη δήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες σειρά πήραν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναμένεται να «πάει» στη Βουλή το ζήτημα με τους δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου επί 24ωρα. «Το τραγικό συμβάν στον Έβρο με τον πολυήμερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού και την επιβεβαίωση του θανάτου ενός παιδιού, υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής», αναφέρει, ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Γι' αυτό και, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του, «προτίθεται να θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό προκειμένου να απαντηθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν οι 38 Σύροι πρόσφυγες στη νησίδα, πώς συντελέστηκε ο πολυήμερος εγκλωβισμός τους εκεί, ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και ποια ήταν η στάση των τουρκικών Αρχών».

Και, στο «δια ταύτα», «η φύλαξη των συνόρων και η παράλληλη απαρέγκλιτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ουσιαστική αποτροπή της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και η δίκαιη κατανομή στην φιλοξενία των αιτούντων άσυλο και προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να αποτελούν τα συστατικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΚΕ εξέδωσε δήλωση, στην οποία αναφέρει: «Η φρίκη που έζησαν δεκάδες πρόσφυγες στον Έβρο, η απώλεια της ζωής ενός ακόμα μικρού παιδιού, όπως και το άθλιο "κρυφτούλι" της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης για τη διάσωση των κατατρεγμένων ανθρώπων, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά τη χρεοκοπία της επικίνδυνης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, συνολικά της πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό την οποία η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αφήνουν στο απυρόβλητο».

«Απαιτούνται απαντήσεις από την "επιτελική" κυβέρνηση και τον ανεκδιήγητο κ. Μηταράκη που παραπλανούσε μέχρι και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ» αναφέρει, από πλευράς του, το ΜέΡΑ25.

Προσωπική κόντρα Οικονόμου - Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε οργισμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να του απαντά κατηγορώντας τον ότι «εργαλειοποιεί μια ανθρώπινη τραγωδία».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «κυβερνούν με ψέματα», αναφερόμενος τόσο στο ζήτημα του Έβρου όσο και στις υποκλοπές. Ειδικότερα, τόνισε:

«Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους «καταραμένους του Έβρου», που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του.

Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα "παρακολουθήσουν". Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημα τους».

Για «παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος» έσπευσε, έπειτα, να τον κατηγορήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποίει μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών Αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της Πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έπειτα, ισχυρίζεται πως «ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας αδιαφορώντας για την αλήθεια».

«Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε, όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020», καταλήγει.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών