LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|09
2022
09:23

Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας

Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος, ως είθισται όλα αυτά τα χρόνια, τελέστηκε χθες, στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Σε κλίμα συγκίνησης, καθώς ήταν η τελευταία φορά που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός τελούσε τον αγιασμό υπό αυτή του την ιδιότητα, ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και να απονέμουν την δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης θεοδόσης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο, που πάντα δίνει το παρόν και καλοσώρισε τις νέες πρωτοδίκες, σημείωσε ότι: «Είναι γεγονός ότι οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι, βλέπε παγκόσμια πραγματικότητα, ενεργειακή κρίση και αλλά, όμως επειδή εμείς οι δικηγόροι και ιδιαίτερα στο πρωτοδικείο Αμαλιάδας, βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο, το πιστεύουμε ότι με την άριστη συνεργασία που έχουμε μεταξύ μας, την καλή πίστη και με την καλή συνεργασία που έχουμε με τους δικαστές, ότι πραγματικά η χρονιά θα είναι καλή.

Ως δικηγορικό σύλλογος και ως πρωτοδικείο Αμαλιάδας επιμένουμε σε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι η διαφύλαξη του πρωτοδικείου μας. Το πρωτοδικείο Αμαλιάδας ζει, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας οργανισμός ο οποίος παράγει κοινωνικό και δικαστικό έργο και θέλουμε να τονίσουμε προς όλους τους αρμόδιους φορείς, μακριά τα χέρια από το πρωτοδικείο της Αμαλιάδας. Έχει μακρόχρονη ιστορία από το 1942 την οποία τιμά με τον καλύτερο τρόπο και θα εξακολουθεί να τιμά. Αναμένουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του πρωτοδικείου μας, ένα πολύ καλό βήμα για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και θα επικεντρώσουμε επίσης στο να υπάρξουν περισσότεροι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επειδή ξέρουμε όλοι ότι τα φρούρια πέφτουν εκ των έσω εμείς λέμε σε όλους ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση το δικαστικό μέγαρο της Αμαλιάδας να επανδρωθεί με δικαστικούς υπαλλήλους αλλιώς κινδυνεύουμε. Σας δίνουμε κάθε διαβεβαίωση ότι σαν Δ.Σ έχουμε κάνει και θα εξακολουθούμε να κάνουμε όσο μπορούμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το πρωτοδικείο μας να είναι ζωντανό και να συνεχίσει να υπάρχει».

Παρών στην τέλεση του αγιασμού ήταν και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος αφού ευχήθηκε ένα καλό δικαστικό έτος, ανέφερε ότι ο αγώνας είναι διαρκής όχι μόνο για την ίδρυση αλλά και για την διατήρηση των υπηρεσιών της περιοχής.

«… Διότι αυτή η πόλη στην διοικητική δομή αυτής της χώρας είναι δεύτερη σε ένα νομό. Παρότι οι διαιρέσεις έχουν περάσει εδώ και χρόνια στις περιφέρειες όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη εδώ συνεχίζουμε στους νομούς και τις πρωτεύουσες. Άρα ότι είναι να γίνει και ότι είναι να μεταφερθεί, η πρωτεύουσα πρώτα. Άρα λοιπόν έχουμε έναν διαρκή αγώνα όχι μόνο για το πρωτοδικείο μας αλλά και για τις υπηρεσίες της πόλης, διότι υπηρετούν τους κατοίκους της πόλης και της περιοχής και είναι χρήσιμες».

Στην ιδιαιτερότητα της ημέρας αυτή στάθηκε στη συνέχεια και ο κ. Νικολακόπουλος, καθώς σημείωσε ότι: «Είναι μία διαφορετική χρονιά φέτος και ένας διαφορετικός αγιασμός γιατί τόσα χρόνια κάνουμε αγιασμό με τον Σεβασμιότατο και ξέρουμε ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρόνια. Εύχομαι σε όλους να υπάρχει μία καλή δικαστική χρονιά, ο δικηγορικός σύλλογος έχει το καλύτερο όνομα. Πριν από λίγες ημέρες μαζί και με τον κύριο δήμαρχο κάναμε μία τελευταία συνάντηση και σε λίγες ημέρες θα υπάρχει και δημοπράτηση ενός τμήματος του έργου το οποίο αφορά την επισκευή του πρωτοδικείου άρα αυτό είναι ένα θετικό βήμα. Για τα υπόλοιπα νομίζω ότι τα κουβεντιάσαμε και στη συζήτηση που κάναμε στον πολυχώρο του πρωτοδικείου, συζητήθηκε και με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρη η απάντηση από τον υπουργό, ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Βεβαίως όμως, είμαστε όλοι σε επιφυλακή και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Χαιρετισμό απηύθηναν επιπλέον ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Χονδρόσμος Κωνσταντίνος, η Εισαγγελέας Αρετή Τέγου και ο πρόεδρος των εργαζομένων Ιωάννης Βασιλόπουλος.

dikastiria agiasmos 2 2

dikastiria agiasmos 3 2

dikastiria agiasmos 4 2

dikastiria agiasmos 5 2

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών