LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|09
2019
08:36

Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ανάπτυξη για όλους» με στοχευμένα μέτρα και δεσμεύσεις σε βάθος 12μήνου

Τι θα εξαγγείλει για φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις και εργασιακά- Τα τέσσερα πεδία που θα υπηρετήσουν την ανάπτυξη - Η ΔΕΘ δεν θα είναι πλέον βήμα παροχολογίας αλλά βήμα λογοδοσίας της κυβέρνησης προς τους πολίτες

Στοχευμένες δεσμεύσεις για τους επόμενους 12 μήνες θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτακης από τη ΔΕΘ, αναπτύσσοντας  ένα κοστολογημένο αναπτυξιακό  σχέδιο αξιοπιστίας, χωρίς τις  παροχολογίες του παρελθόντος.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η εξαγγελία συγκεκριμένων δεσμεύσεων στόχο  έχουν να αλλάξουν το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα οσα θα ανακοινώσει.

Ο  πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει  συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς και θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».
 
Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων - ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο "την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων".

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και "θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό".

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
 
4. Ψηφιακό κράτος. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι "το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας". Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Επίσκεψη στα έργα επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Ζινέλι, ο οποίος και τον ξενάγησε στους δύο ορόφους του εργοταξίου και τον ενημέρωσε εκτενώς για την πρόοδο των έργων.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εργαζομένους της εταιρείας και συνομίλησε μαζί τους. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους  εργαζόμενους -στον 2ο όροφο της οικοδομής- για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.

Ο σχεδιασμός που υλοποιείται ήδη προβλέπει ότι μέσα από δύο πεζογέφυρες θα γίνει η σύνδεση του παλιού με το νέο κτίριο και θα υπάρχει κοινός χώρος αφίξεων και κοινός χωρος αναχωρήσεων. Η ολοκλήρωση των έργων θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

Δίπλα στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών ο Πρωθυπουργός

Αμέσως μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Μακεδονία ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών (5Χ5). Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τους  παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, όπου προετοιμάζονται εντατικά για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από την Υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, και από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη.

Οι αθλητές καλωσόρισαν τον Πρωθυπουργό ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του. Όπως τον ενημέρωσαν, στην Εθνική Ομάδα συμμετέχουν 10 αθλητές με ολική απώλεια όρασης, 2 προπονητές και 2 άτομα βοηθητικό προσωπικό. “Είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό που κάνετε”, τους είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε “αποδεικνύετε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί όταν υπάρχει θέληση” διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τους στηρίξει.

Οι παίκτες δώρισαν στον κ. Μητσοτάκη τη φανέλα της ομάδας και του έδωσαν την ειδική μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών. Ο Πρωθυπουργός αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πλέγμα οριζόντιων πολιτικών για τα ΑμεΑ στο οποίο εμπλέκονται όλα τα υπουργεία. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση που δεν περιορίζεται σε επίπεδο οικονομικής στήριξης αλλά στοχεύει στην πραγματική ενσωμάτωση των ΑμεΑ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της Εθνικής Ομάδας και τους ευχήθηκε να πετύχουν την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκυο, ενώ τους προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την επιστροφή τους από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ

10:30-13:15  Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ

13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (TAP 2 OPEN Bootcamp)

20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ