LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|10
2019
10:36

Έμεινε χωρίς κολυμβητήριο η Ηλεία - Κλειστό και της Αμαλιάδας

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο νομός που όχι μόνο δεν μπορεί να διεκδικήσει νέα αντικείμενα για την ανάπτυξή του, αλλά χάνει και μια - μια τις υποδομές του.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανακύψει σοβαρό πρόβλημα με το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας. Το μοναδικό και σύγχρονο κολυμβητήριο της Ηλείας, μετά την απαξίωση και εγκατάλειψη που υπάρχει για το κολυμβητήριο του Πύργου.

Όλοι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα της κολύμβησης στην Ηλεία είχαν έως τώρα μια και μοναδική διέξοδο στο κολυμβητήριο της Αμαλιάδας. Παιδιά, αθλητές και γυμναστές που μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν στον Πύργο ακολούθησαν το δρόμο προς την πρωτεύουσα του δήμου Ήλιδας.

Όμως μια σειρά απο τεχνικά προβλήματα απειλεί να αφήσει κλειστό το κολυμβητήριο επ΄αόριστον.

Στις τάξεις των συλλόγων του κολυμβητηρίου, των μαθητών, των αθλητών, των γονέων επικρατεί αναβρασμός καθώς κινδυνεύει να χαθεί ένα σημαντικό κομμάτι υγειούς αθλητισμού της περιοχής που τα τελευταία χρόνια κάνει και άνοιγμα στο χώρο του πόλο με σημαντικές διακρίσεις πέρα από αυτές στην κολύμβηση.

Η νέα δημοτική αρχή της Ήλιδας καλείται να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση άμεσα με όποιες δυνατότητες υπάρχουν ώστε να λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο. Το οποίο πέρα από τις αθλητικές δραστηριότητες καλύπτει και το μάθημα της κολύμβησης για εκατοντάδες μαθητές του δημοτικού απο την Ηλεία.

Απο την άλλη η δημοτική αρχή Πύργου, καλείται να τρέξει το θέμα του κολυμβητηρίου στην ηλειακή πρωτεύουσα, αφού απο τους βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης είχε ανακοινωθεί πως έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για να ξαναγεννηθεί το κολυμβητήριο στον Πύργο.

Επειός Ήλιδας: Συνάντηση μεταξύ διοίκησης και γονέων με θέμα το κολυμβητήριο

Συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Επειού Ήλιδας και τους γονείς των αθλητών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην αίθουσα στον Ανεμόυμλο το βράδυ της Παρασκευής.

Το θέμα που συζητήθηκε, ήταν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ήλιδας, το οποίο είναι κλειστό. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Σάκκος, ενημέρωσε τους γονείς για τις συναντήσεις που είχε με τους αρμόδιους και τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου και για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο θέμα, να κινητοποιηθούν ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Αποφασίστηκε μαζί και με τους γονείς, αλλά και όποια άλλη πλευρά το επιθυμεί, να έρθουν σε συνεννόηση και από κοινού, να χαράξουν μια πορεία, η οποία θα έχει σαν άξονα να εκθέσουν τα σημαντικά επιχειρήματα για το ότι το Κολυμβητήριο πρέπει να επαναλειτουργήσει, ανεξάρτητα με το γεγονός ότι υπάρχουν βλάβες. Βλάβες, οι οποίες συν τω χρόνω μπορούν να επιδιορθωθούν, με την παράλληλη ωστόσο λειτουργία της πισίνας, ή έστω τη λειτουργία της για όσο χρόνο είναι αυτό εφικτό, αφού και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ανάλογα προβλήματα, ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα να κλείνει το κολυμβητήριο.

Αποφασίστηκε επίσης, ότι σε πνεύμα καλής συνεργασίας και συνεννόησης με τη νέα δημοτική Αρχή και τη νέα διοίκηση η οποία ανέλαβε στον Ηλείο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και τελικά να δοθεί μια λύση, η οποία θα αποτρέψει το κλείσιμο του κολυμβητηρίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα είναι επιζήμιο για όλους, αλλά ιδιαίτερα και για τους αθλητές των συλλόγων, οι οποίοι θα δουν τις προσπάθειες ετών να πηγαίνουν χαμένες ή θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα κολυμβητήρια, όπως της Πάτρας, για να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους. 

EPEIOS1

EPEIOS 21

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ