LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|10
2019
15:57

Κατρίνης: Άναρχη ανάπτυξη με αναλώσιμους εργαζόμενους

Σημεία ομιλίας του εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Για «μοντέλο άναρχης ανάπτυξης με αναλώσιμους εργαζόμενους» μίλησε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Κατρίνης τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι «αναπτυξιακό» μόνο κατ’ επίφαση καθώς:

  1. Δεν αποτυπώνει κανένα στρατηγικό πρόγραμμαγια την ανάπτυξη της χώρας ούτε περιγράφει κάποιο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο μόνος φανερός σχεδιασμός είναι για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, που διευκολύνει την «εξαγορά» του υπάρχοντος παραγωγικού δυναμικού
  2. «Συσκοτίζει» τη διαφάνεια,καθώς υποβαθμίζει πλήρως το ρόλο της δημόσιας υπηρεσίας ως μηχανισμό ελέγχου, δημιουργώντας ένα παράλληλο σύστημα ελέγχου από ιδιώτες, χωρίς αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας
  3. Δίνει το μήνυμα ενός κράτους που θα προσελκύει χαμηλής ποιότητας επενδύσεις,αλλά και ενός ασταθούς επενδυτικού περιβάλλοντος, το πλαίσιο του οποίου μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν
  4. Προωθεί τη συγκεντρωτική λογική, καθώς ενισχύει το ρόλο του υπουργού με επιπλέον αρμοδιότητες, που επεκτείνονται σε αποφάσεις επί παντός επιστητού.
  5. Προχωράει σε βιαστικές απλουστεύσειςκαι όχι σε πραγματική απλοποίηση διαδικασιών, την ίδια στιγμή που δημιουργεί νέα γραφειοκρατία με επιπλέον επιτροπές, παρατηρητήρια, υπηρεσίες, διαδικασίες και θεσμούς.
  6. Δεν ακολουθεί τους κανόνες για μια βιώσιμη ανάπτυξημε σεβασμό στο περιβάλλον ούτε θέτει προτεραιότητες για την κλιματική αλλαγή που θα υπακούν στις ανάγκες μιας κλιματικά ουδέτερης οικονομίας.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Κατρίνης στις «εμμονικές επιδιώξεις» της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής εργασίας με όρους εσωτερικής υποτίμησης, μέσα από την απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων και την ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού. «Ανταγωνισμός  ο οποίος θα βασίζεται πλέον στην μείωση των αμοιβών, αλλά και την επιδείνωση των όρων εργασίας» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τη θέση του Κινήματος Αλλαγής: «Εμείς στηρίζουμε καθαρά την εθνική γενική σύμβαση και τις κλαδικές συμβάσεις, καθώς και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις.»

Τόνισε πως στην «ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο πρωτογενής τομέας, ούτε και το 97% της επιχειρηματικότητας στην ελλάδα, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ανάπτυξη υποδομών και εργαλείων χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στηλίτευσε τις πρακτικές «κακής νομοθέτησης» της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας την προχειρότητα του νομοθετικού της έργου που φαίνεται μέσα από τη συρραφή ασύνδετων διατάξεων, φωτογραφικών ρυθμίσεων, και την κατάθεση 50 άρθρων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χωρίς καμία ουσιαστικά διαβούλευση.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διατάξεις όπως το άρθρο 185 για τις «διά περιφοράς» συνεδριάσεις που μετατρέπει τη βουλή σε “πλυντήριο” και υποκαθιστά το έργο της δικαιοσύνης, αλλά και το προκλητικό ακροτελεύτιο άρθρο 212 που «προκαλεί τους νέους και τους εργαζόμενους των 400+€, αφού προβλέπει την αύξηση των μισθών της διοίκησης σε οργανισμούς του Υπερταμείου με ποσά που φθάνουν πάνω από 7000 ευρώ.»

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, αναρωτήθηκε αν ο υπουργός θα αξιοποιήσει την επικοινωνιακή του δεινότητα για να πείσει τον τραπεζικό κλάδο να άρει τις καταχρηστικές χρεώσεις που έχει επιβάλλει σε συναλλαγές και υπηρεσίες και κάλεσε την κυβέρνηση να δεχθεί την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής που απαγορεύει με νόμο, τις αδικαιολόγητες χρεώσεις μέσα από αδιαφανείς πρακτικές.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ