LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|11
2018
12:07

«Ναι υπό όρους στη μεταφορά του ΕΕΕΕΚ στο Γυμνάσιο Μυρτιάς»

Αρκεί να γίνουν παρεμβάσεις υποστηρίζουν Σύλλογος γονέων και Σύλλογος «Ήλις»

Θετικοί στον ενδεχόμενο μεταφοράς του ΕΕΕΕΚ Πύργου, από τα λυόμενα των Βυτινείκων στο πρώην Γυμνάσιο Μυρτιάς, αρκεί να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και παρεμβάσεις, εμφανίστηκαν χθες, λίγες μόλις μέρες μετά την έντονη διαμαρτυρία τους, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αλλά και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ «Ήλις» που επισκέφθηκαν εκτάκτως το Δήμαρχο Πύργου. Στη συνάντηση τους στην οποία συμμετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Ανδριόλας και η Δ/ντρια Παιδείας Σοφία Ζάγκλη, έλαβαν και τη δέσμευση του κ. Λιατσή για τη δημιουργία ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στον Πύργο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Παναγιώτης Μπόμπας και το μέλος Αγγελική Διαμαντοπούλου επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση τους με τον κ. Λιατσή διαπίστωσαν ότι υπάρχει διάθεση και πρόθεση να γίνουν όλες οι βελτιώσεις που χρειάζονται στο Γυμνάσιο Μυρτιάς για να μπορέσουν τα παιδιά να φύγουν από τις λυόμενες αίθουσες των Βυτινείκων, υποστήριξαν όμως πως ο δήμος θα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου για τα ΑμεΑ εντός του οικιστικού ιστού της πόλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος, ο οποίος τόνισε πως ο λόγος της επίσκεψης τους είναι στο να λάβουν τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι δεν θα γίνει καμία μεταφορά του ΕΕΕΕΚ από τα Βυτινείκα εάν και εφόσον το Γυμνάσιο Μυρτιάς δεν κριθεί κατάλληλο και δεν πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις. «Ο δήμαρχος στάθηκε αρωγός στις απόψεις μας, μας είπε ότι δεν τίθεται θέμα μεταφοράς αν οι γονείς δε συμφωνούν και δεν γίνουν οι απαραίτητες προσβάσεις. Έδωσε εντολή να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να παραμείνουν τα παιδιά στα Βυτινεικα έως ότου ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στη Μυρτιά».

Επίσης, η γραμματέας του συλλόγου «Ήλις» Αγαθή Ρηγοπούλου, στάθηκε στη δέσμευση του Δημάρχου για την δημιουργία ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στον Πύργο επισημαίνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύ θετική για τα παιδιά που έχουν τελειώσει το σχολείο και παραμένουν χωρίς δραστηριότητες στο σπίτι. «Τον ευχαριστώ και θα περιμένω τη δέσμευση του να γίνει πραγματικότητα».

Ο Δήμαρχος υποστήριξε πως οι πιο υπεύθυνοι για το θέμα αυτό είναι οι γονείς των παιδιών που βρέθηκαν στο Λάτσειο και συζήτησαν μαζί του, τονίζοντας πως η απόφαση για το αν θα μεταφερθεί το σχολείο θα κριθεί από την καταγραφή των πραγματικών αναγκών και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων και κηδεμόνων. Επίσης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας ΚΔΑΠ για άτομα με ειδικές ανάγκες, και σημείωσε πως θα έρθουν σε επαφή με το δήμο Αγρινίου που έχει αναπτύξει τη συγκεκριμένη δομή ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο και στην πόλη.

Κική Κολοβέρου

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών