LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|11
2019
19:18

"ΝΔ: Σοκ και δέος σε Παιδεία και Ηλεία" δηλώνει ο Μάκης Μπαλαούρας

Δήλωση Μάκη Μπαλαούρα

Η απόφαση της κ. Κεραμέως να αναστέλλει την ίδρυση 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και της σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, με το έωλο επιχείρημα ότι «δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση», αν και γνωρίζει ότι οι προθέσεις του Κ. Γαβρόγλου είχαν εξαγγελθεί τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ οι σύγκλητοι των ΑΕΙ, είχαν αρχίσει το σχεδιασμό τους από το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Είναι σαφές ότι οι κινήσεις της κυρίας Κεραμέως αποσκοπούν στην ακύρωση πολιτικών ενίσχυσης της δημόσιας Εκπαίδευσης, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με άμεση συνέπεια το αναπτυξιακό φρενάρισμα σε πολλές πόλεις της περιφέρειας.

Θυμίζω:

Την κατάργηση του σχεδίου της ελεύθερης δυνατότητας πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την κατάργηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ποδοπάτημα του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, καθώς οι νέες πανεπιστημιακές σχολές στη μεγάλη τους πλειοψηφία είχαν νομοθετηθεί μετά από σχεδιασμό και προτάσεις τους.

Ότι η ακαδημαϊκή έναρξη λειτουργίας τους ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των Πανεπιστημίων, τα οποία γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους, ενώ είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη στελέχωσή τους, προκειμένου ξεκινούσαν την ακαδημαϊκή τους λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2020.

Ήδη, η πολιτική της ΝΔ στη Παιδεία έφερε: Το κλείσιμο των σχολών, περικοπές των δαπανών, περιορισμένη στελέχωση σχολείων-γυμνασίων από δασκάλους-καθηγητές και μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, για να στραφούν στην ιδιωτική Εκπαίδευση.

Για την Ηλεία, το πλήγμα από τη ΝΔ είναι διπλό. Μετά το πάγωμα των εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, τώρα στερεί την πρωτεύουσα της από μια πανεπιστημιακή σχολή κύρους, με φοιτητές εγκατεστημένους μόνιμα και με απαιτούμενες υποδομές και με μεγάλη προοπτική δημιουργίας συνοδευτικών σχολών, κυρίως, προς Αρχαία Ολυμπία.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Κώστας Τζαβάρας είχε γράψει ότι «Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ στοιχειώνει τις «ανώτατες»» σχολές σε Πύργο και Αμαλιάδα», ενώ για την ίδρυση σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, ο Βουλευτής της ΝΔ λέει πως «επαληθεύονται οι πιο εφιαλτικές προβλέψεις που είχα»!

Τότε του απάντησα: «Γιατί το λέει αυτό; Άραγε μήπως ξέρει κάτι από την υπουργό Παιδείας και προβαίνει σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία;».

Τελικά, επειδή μάγος δεν είναι, φαίνεται ότι είχε εσωτερική πληροφόρηση, αλλά για να μη καρφωθεί τα έριχνε στον ΣΥΡΙΖΑ, από το φόβο να μη ξεσηκωθούν οι Πυργαίοι και οι Ηλείοι, όπως έγινε και με τον αυτοκινητόδρομο, που οι συλλογικές αντιδράσεις έδειξαν το δρόμο ότι τέτοιες ισοπεδωτικές πολιτικές δε μπορούν να περνούν με τη σιωπή, την αδράνεια ή τον εφησυχασμό.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ