LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|11
2019
08:45

Ανδραβίδα: Αναμονή για τη μετεγκατάσταση του δημοτικού σχολείου

Έν αναμονή των έργων για την προσωρινή μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, βρίσκονται γονείς και μαθητές αφού τα παιδιά συνεχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου.
 
Η ΚΤΥΠ έχει εγκρίνει το ποσό των 822.580 ευρώ για την εγκατάσταση κοντέινερ, με χρόνο περαίωσης τις 120 ημερολογιακές ημέρες.
 
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, αναφερόμενος στην καθυστέρηση της εναρξης των εργασιών τόνισε ότι: «Το έργο ήταν να ξεκινήσει τον Οκτώβρη . Θα είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη αν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε τρέξει και οριστικοποιήσει τις προηγούμενες διαδικασίες έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει και από τον Αύγουστο.
 
Απλά η προηγούμενη δημοτική αρχή λόγω της ραστώνης του καλοκαιριού και λόγω του ότι ήταν απερχόμενη δεν κινητοποιήθηκε. Έπρεπε να συγκεντρωθούν κάποια έγγραφα, όπως μετεγγραφές συμβολαίων , ενώ εμπλεκόντουσαν και άλλες υπηρεσίες και όχι μόνο ο Δήμος. Όλα αυτά τα παραλάβαμε από την αρχή, τα τρέξαμε όσο μπορούσαμε, είμαστε και λίγο άτυχοι γιατί έπεσε και το Κτηματολόγιο μαζί.
 
Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλαμε, γιατί αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ένα σχολείο πολυδιασπασμένο με τάξεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ανδραβίδας, από κει και πέρα, σήμερα το πρωί παραλάβαμε αυτό το πολυπόθητο χαρτί και σίγουρα υπάρχει καθυστέρηση. Επαναλαμβάνω ότι δεν αποποιούμαι ούτε τις δικές μας ευθύνες, αλλά υπάρχει ένα θέμα που δεν είχε να κάνει με το δήμο αλλά με το Υποθηκοφυλακείο.
 
Με συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες που ήταν αναθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σήμερα το χαρτί φθάνει στην ΚτΥΠ ΑΕ , χρειάζεται κάτι ακόμη ο φάκελος που είναι θέμα της ΚτΥΠ ΑΕ και δεν θα καθυστερήσει και στην πραγματικότητα θα μιλήσουμε για καθυστέρηση 45-60 ημερών, σε σχέση με αυτό που είχα πει εγώ ότι θα ξεκινήσουμε τον Οκτώβρη.
 
Πιστεύω ότι μέσα στο Νοέμβρη, το πολύ μέχρι τέλος του μήνα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα μιλά για τρεις μήνες και τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη πρέπει να παραδοθεί το έργο. Εγώ θα κάνω προσπάθειες να παραλάβουμε το έργο και νωρίτερα από τον Φεβρουάριο. Δεν χρειάζεται ΚΥΑ όπως κάποιοι λένε. Ο δήμος καθυστέρησε 45 μέρες, αλλά το τρέξαμε. Και αν δεν το τρέχαμε πολύ φοβάμαι ότι ούτε το καλοκαίρι του 2020 θα ήταν έτοιμο το σχολείο».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ