LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|12
2019
19:08

ΓΝ Αμαλιάδας: Παραδίδονται, αξονικός τομογράφος - ψηφιακό ακτινολογικό την Παρασκευή

Κοινή συνέντευξη τύπου Λυμπέρη - Παπαδάκου - Χουζούρη - «Ντροπή σε αυτούς που άφησαν να σαπίσει τα τελευταία 5 χρόνια, μια έτοιμη πτέρυγα» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας - «Θα είμαι δίπλα στο νοσοκομείο και δεν θα αφήσω κανέναν να το υποβαθμίσει ή να το κλείσει» ανέφερε δωρητής κ. Ανδρέας Παπαδάκος

Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, στις 11 το πρωί θα παραδοθούν για χρήση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος και το νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και τα δυο δωρεές του Αναπληρωτή Δημάρχου Ήλιδας κ Ανδρέα Παπαδάκου.

Τα δυο υπερσύγχρονα μηχανήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί και μετά την επίσημη παραλαβή τους, θα γίνει η δοκιμαστική λειτουργία τους στο χώρο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου. Το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Γιάννης Λυμπέρης Δήμαρχος Ήλιδας, Ανδρέας Παπαδάκος Αναπληρωτής Δημάρχου και Γιάννη Χουζούρης διοικητής του νοσοκομείου, μίλησαν για την ώθηση που δίνει ο σύγχρονος εξοπλισμός, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Τόνισαν πως με την ύπαρξη των δυο αυτών σύγχρονων μηχανημάτων και την επίσημη λειτουργία της νέας πτέρυγας, η Ηλεία αποκτά ένα ακόμα νοσηλευτικό ίδρυμα που θα είναι σε θέση να καλύψει το κενό των 120 κλινών που πρέπει να έχει ο νομός, ώστε οι πολίτες του να μην … μετακομίζουν στην Πάτρα.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική «σε αυτούς που» όπως είπε «άφησαν να σαπίσει τα τελευταία 5 χρόνια, μια έτοιμη πτέρυγα». Με τη σειρά του ο κ Ανδρέας Παπαδάκος, επανέλαβε την υπόσχεσή του πως θα «είμαι δίπλα στο νοσοκομείο και δεν θα αφήσω κανέναν να το υποβαθμίσει ή να το κλείσει».

Γ. Λυμπέρης : «Προχωράμε σταθερά και ότι έχουμε υποσχεθεί θα το κάνουμε»

Ξεκινώντας ο Δήμαρχος Ήλιδας είπε : «Την Παρασκευή το πρωί θα γίνει η παράδοση του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Θα πω για άλλη μια φορά, πως δεν πρόκειται για τελετή εγκαινίων. Μας κατηγόρησαν το 2014, ότι κάναμε εγκαίνια όταν ήρθε στην Αμαλιάδα, ο τότε Υπουργός Υγείας κ Άδωνις Γεωργιάδης, για να πει πως η Κυβέρνηση δεν κλείνει νοσοκομεία αλλά τα ανοίγει. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως ούτε τότε ούτε τώρα εγκαινιάζουμε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου. Τα εγκαίνια θα γίνουν και πολύ σύντομα, όταν θα είναι πλήρως εξοπλισμένη η πτέρυγα και θα λειτουργούν κανονικά όλες οι κλινικές».

Εξαπολύοντας στη συνέχεια, σκληρή κριτική για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και «κάποιους» Βουλευτές, ο κ Λυμπέρης τόνισε «Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας θα γίνουν σε πείσμα δικό μας και προς απογοήτευση όλων αυτών που εκπροσώπησαν την πόλη και τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια, είτε ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή βουλευτές, είτε στην τοπική σκηνή Δήμαρχοι. Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν έβαλαν μια βίδα σε μια έτοιμη πτέρυγα νοσοκομείου που παλεύαμε 10 χρόνια να την φτιάξουμε, αλλά την άφησαν να καταστραφεί. Την άφησαν να σαπίσει και τώρα πληρώνουμε χρήματα για να την επαναφέρουμε. Είναι ντροπή τους ακόμα και να μιλάνε ή να αναφέρονται σε αυτό το θέμα».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το μεγάλο δωρητή του νοσοκομείου, λέγοντας : «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ Ανδρέα Παπαδάκο, γιατί είναι ο κύριος συντελεστής, που παίρνει σάρκα και οστά ένα χαμένο εγχείρημα, αφού όπως όλοι γνωρίζουν, παραλάβαμε ένα «κουφάρι». Χωρίς τις δωρεές του θα είμαστε σε πολύ μειονεκτική θέση. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να επανδρώσουμε το νοσοκομείο Αμαλιάδας με γιατρούς. Προχωράμε σταθερά και να ξέρουν οι κάτοικοι του Δήμου Ήλιδας πως ότι έχουμε υποσχεθεί θα το κάνουμε».

Α. Παπαδάκος : «Θα είμαι πάντα δίπλα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας»

Κράτησα το λόγο μου και προχώρησα όχι σε μια άλλα σε δυο δωρεές, προς το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ανέφερε παίρνοντας το λόγο ο κ Ανδρέας Παπαδάκος, για να συνεχίσει λέγοντας «θα είμαι πάντα εδώ  και πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως δεν θα αφήσω κανέναν να υποβαθμίσει ή να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας. Ότι και να χρειαστεί εγώ θα το παρέχω». Με τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας, που υπολογίζουμε πως θα γίνουν σε 1,5 με 2 μήνες, συνέχισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ήλιδας «παραδίδουμε στους κατοίκους του Δήμου μας και γενικότερα της Ηλείας, ένα σύγχρονο – αναβαθμισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα που θα μπορεί ο κάθε ένας να λύνει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει».

Τέλος ο διοικητής του νοσοκομείου κ Γιάννης Χουζούρης ανέφερε : «Τα δυο μηχανήματα και ειδικότερα το ψηφιακό ακτινολογικό, είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν σε δημόσιο χώρο, όλης της Χώρας. Έχουν τοποθετηθεί στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας και σιγά – σιγά θα μεταφερθούν εκεί και οι κλινικές. Ήδη έχει μεταφερθεί όλο το μητρώο του νοσοκομείου και εντός των ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση της παιδιατρικής κλινικής και του επισκέπτη υγείας. Σταδιακά λειτουργεί η νέα πτέρυγα. Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, όποιος θέλει μπορεί να έρθει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και να δει τι ακριβώς έχει συμβεί με τη νέα πτέρυγα. Είμαι σίγουρος πως οι άσχημες ημέρες για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, έχουν περάσει. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον κ Παπαδάκο για τη τεράστια συμβολή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλη μας».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ