LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|02
2020
10:35

"Επανεκκίνηση" για το ΚΑΠΗ Πύργου

Σε κλίμα συγκίνησης για την επαναλειτουργεία του ΚΑΠΗ Πύργου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ο καθιερωμένος αγιασμός, από τον π. Χαράλαμπο.

Η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, απηύθηνε χαιρετισμό, και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο για την στήριξη που παρέχει στην τρίτη ηλικία.

Ο κ. Αντωνακόπουλος απο την πλευρά του, τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την δομή, προσθέτοντας ότι: « Νομίζω ότι έχουμε μία νέα πραγματικότητα, το ΚΑΠΗ ξεκίνησε, ήταν μία ανάγκη να γίνει, γιατί είναι μία πολύ σοβαρή υπηρεσία για την λειτουργία του συστήματος αυτοπεποίθησης στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Είναι μία κοινότητα ανθρώπων, η οποία εδώ, θα μπορεί να δημιουργεί, να αποδεικνύει ότι ο κύκλος είναι ανοιχτός, ότι υπάρχει μέλλον στον καθέναν μας, μέχρι εκεί που ο θεός μας έχει δώσει, γιατί οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν με αριθμούς, ποια είναι η παραγωγική ηλικία, αλλά η ψυχή, το μυαλό και ο Θεός. Άρα λοιπόν, αυτή η δομή ήταν απαραίτητη, από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε, ίσως να υπάρχουν κάποιες οργανωτικές αδυναμίες, ασχολήθηκε δεόντως ο νέος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής ο ειδικός συνεργάτης ο κ. Καραντώνης και άλλοι» ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος τονίζοντας επιπλέον ότι πρόκειται να γίνουν προσπάθειες προκειμένου να αυξηθούν τα μέλη του ΚΑΠΗ, ενώ δεσμεύτηκε προσωπικά να στηρίξει  με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου στο πλαίσιο της νόμιμης διανομής και κατανομής των κονδυλίων, οτιδήποτε χρειάζεται να γίνει, για να είναι πιο δημιουργικός ο χρόνος των ηλικιωμένων στον χώρο αυτό.

kapi 5

Πρόσθεσε επίσης ότι: «...θα φροντίσουμε να γίνουν αρκετές εκδηλώσεις στην θεματολογία της τρίτης ηλικίας και νομίζω ότι υπάρχει πολύς χώρος για να συμφωνήσουμε, να συνδημιουργήσουμε, να μοιραστούμε χρόνο, να μοιραστούμε σκέψεις και πρωτοβουλίες. Εσείς θα μας πείτε, επειδή έχουμε προτάσεις να δημιουργήσουμε και δεύτερο ΚΑΠΗ, εάν αυτό χρειάζεται, εάν αυτό μπορούμε να το στηρίξουμε, γιατί πολλές φορές πρέπει να στηρίζουμε κι αυτό που δημιουργούμε, όχι απλά να το ανακοινώνουμε και να το ιδρύουμε, πρέπει να λειτουργεί, να έχει αποτελέσματα. Και να το κρατάμε σε ένα επίπεδο, όπως απαιτεί μία σύγχρονη προοδευτική κοινωνία. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, να έχετε υγεία, εδώ να είναι ένας χώρος που θα τον γεμίσετε με ζωή, ένας χώρος όπου θα κυριαρχεί το χαμόγελο, η καλή συμπεριφορά, η ευγένεια και γιατί όχι και η άμιλλα στο ποιος θα είναι καλύτερος. Διότι οι άνθρωποι ξέρετε, υπάρχουν όσο ονειρεύονται και όσο προσπαθούν. Άσχετα με το χρόνο, έχουμε κάνει λάθος ότι ο χρόνος περνάει. Δεν περνάει ο χρόνος, είναι μία ουδέτερη παράμετρος, δεν υπάρχει.  Εμείς περνάμε. Υπάρχουμε στον κόσμο, όσο υπάρχουν οι πράξεις μας, οι οποίες προσδιορίζουν την φυσική μας ύπαρξη. Αν δεν έχουμε κανει πράξεις δεν υπάρχουμε, νομίζουμε ότι υπάρχουμε μόνο για τον εαυτό μας, δεν υπάρχουνε όμως για τους άλλους. Οι πράξεις χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους και άνθρωπος είναι το άθροισμα των πράξεών του, αυτό τον κρατάει ζωντανό στις μνήμες των ανθρώπων και όταν είναι επί της γης και όταν δεν είναι επί της γης. Οι πράξεις είναι αυτές που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους, οι πράξεις μας κρατάνε ζωντανούς, οι πράξεις μας κατατάσσουν σε σπουδαίους, ασήμαντους, σε καλούς η κακούς. Άρα λοιπόν εδώ μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές πράξεις και να γίνουμε όλοι σημαντικοί. Και θέλω από σας να είστε όλοι σημαντικοί στα σπουδαία, στα αξιόλογα, στα μεγάλα.
Σε λίγες μέρες θα δημιουργήσουμε κι άλλες δομές εδώ, εντός της διοίκησης, να υπάρξει δυνατότητα σε όλους να ξετυλίξουν το ταλέντο τους».

kapi 6

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» Στάθης Καννής στη συνέχεια συνεχάρη τη δημοτική αρχή γι στην επαναλειτουργία αυτής της δομής, τονίζοντας παράλληλα ότι:
«Μπορεί να είμαι στην αντιπολίτευση του Δήμου, αλλά όπου υπάρχει το καλό η παράταξή μας και η αντιπολίτευση θα το επαινεί. Φυσικά αρκεί να μας ακούει και η δημοτική αρχή, όπου έχουμε προτάσεις σωστές και λογικές να ικανοποιούνται. Εύχομαι λοιπόν καλή χρονιά σε όλους, ότι καλύτερο προσωπικά σε εσάς και στις οικογένειές σας και συγχαρητήρια για αυτή την έναρξη αυτής της δομής. Να περνάτε καλά, να είστε όλοι αγαπημένοι και να μπορείτε να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, σε αυτήν την λειτουργία, αυτού του κέντρου» τόνισε ο κ. Καννής.

kapi 2

kapi 3

kapi 4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor