LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|05
2020
08:32

Αμαλιάδα: Πρωτοβουλία δήμου και φορέων για την εθελοντική αιμοδοσία

Επιτυχημένη ήταν η έναρξη της δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνουν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, με το δήμο Ήλιδας, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αμαλιάδας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, στο συνεδριακό κέντρο της πόλης. Χθες το πρωί αρκετά άτομα έκαναν το βήμα και προσέφεραν το πολύτιμο αίμα για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Η δράση συνεχίζεται έως την Παρασκευή 23 Μαΐου από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι, ενώ θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 7.30 το απόγευμα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αμαλιάδας. Για τη δράση μίλησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιάννα Σταυρόπουλου που μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάση Θεοδόση παραβρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο.

“Είμαστε περίπου δύο μήνες τώρα, που πραγματοποιούμε τις αιμοδοσίες, όχι στο νοσοκομείο αλλά σε αυτήν εδώ τη θέση, ακριβώς, για να έχουν οι αιμοδότες τις προφυλάξεις που θα έπρεπε λόγω κορονοϊού. Η σημερινή μέρα είναι μία ημέρα έκκλησης πάλι όλων των φορέων και της αιμοδοσίας και του ιατρικού συλλόγου Αμαλιάδος και του Δήμου Ήλιδος προκειμένου να προτρέψουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για να υπάρξει εθελοντική αιμοδοσία με τους γνωστούς ευεργετικούς λόγους και σκοπούς που έχουν αυτές οι πράξεις. Νομίζω ότι υπάρχει ανταπόκριση, περιμένουμε και τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας, των δύο νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, δυστυχώς εγώ έχω υποχρεώσεις τώρα να καλύψω, θα τα πούμε με τον φίλο μας τον διοικητή εν ευθέτω χρόνω” είπε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Αντώνης Παρασκευόπουλος, σημείωσε ότι οι φορείς “…συμμετέχουν σε μία κοινή προσπάθεια από Δευτέρα έως την Παρασκευή στην αιμοδοσία, προς στήριξη του συγκεκριμένου τμήματος στο νοσοκομείο Αμαλιάδος για τους συνανθρώπους μας. Θεωρώ ότι είναι καθήκον όλων και όσοι μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή την αιμοδοτική προσπάθεια που δίνεται από το νοσοκομείο Αμαλιάδας μαζί με τον ιατρικό σύλλογο προς την υγεία των συμπολιτών μας και να έχουμε μία επάρκεια το καλοκαίρι στις δύσκολες περιοχές που περνάμε με τον κορονοϊό. Ευελπιστώ και πιστεύω σε μία καλύτερη πορεία στην αιμοδοσία”.

Τέλος η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιάννα Σταυροπούλου, ανέφερε ότι “… από τις 11 Μαρτίου βρισκόμαστε εδώ στο Συνεδριακό Κέντρο, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας και την βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση της πανδημίας που βιώσαμε και συνεχίζουμε με τον κορονοϊό, να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για τους εθελοντές αιμοδότες, έτσι ώστε να προσέρχονται άνετα και να μην χάσουμε καμιά μονάδα αίματος….Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα και σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ήταν δίπλα μας. Να υπενθυμίσω ότι οι ανάγκες σε αίμα και οι μεταγγίσεις είναι συνεχείς, είναι τακτικές, γι’ αυτό παρακαλώ όλους τους υγιείς πολίτες ηλικίες από 18 έως 65 να έρθουν εδώ να αιμοδοτήσουν και να χαρίσουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής που εκτός από πολύτιμο είναι και υποχρέωσή μας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο” κατέληξε.

aimo amal 2

aimo amal 3

aimo amal 4

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ