LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|07
2020
08:43

Άδ. Γεωργιάδης - Μοντέλο μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων το Ελληνικό - Τι είπε ο Γιάννης Λυμπέρης

«Η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση και αν συνεχίσουμε έτσι, όπως είχαμε πολύ καλή επίδοση στον τομέα της υγείας και της αντιμετώπισης του κορονοϊού, έτσι θα έχουμε πολύ καλή επίδοση και στον τομέα της οικονομίας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρεμβαίνοντας στην συνεδρία με θέμα «Ο ρόλος των Περιφερειών στην ανάπτυξη της χώρας, στρατηγικές επενδύσεις, έργα ΣΔΙΤ και ο νέος αναπτυξιακός νόμος» που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference. «Δεν λέω ότι θα έχουμε ανάπτυξη, ύφεση θα έχουμε και μάλιστα μεγάλη» επεσήμανε, προβλέποντας ύφεση 7% για την Ελλάδα, «η οποία ωστόσο θα είναι μικρότερη από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης».
Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση του Ελληνικού, η οποία θα αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ανάλογες μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στην περιφέρεια της χώρας, όπως πολύ σύντομα στην Κρήτη, ενώ πρόσθεσε πως οι δείκτες της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας είχαν αρχίσει να βελτιώνονται μετά την μακροχρόνια οικονομική κρίση και αν δεν είχε μεσολαβήσει η καραντίνα, σίγουρα η θέση της Ελλάδος θα ήταν πολύ καλύτερη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ακουσε με ιδιαίτερη προσοχή τόσο τους αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους Περιφερειών από την Βόρεια Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά όσο και αρκετούς επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη συνεδρία, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Ματζούφας και συντονιστής ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας της ΠΔΕ Φωκίων Ζαΐμης. Απάντησε σε πολλά από τα ερωτήματά τους και τις επισημάνσεις τους, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστια βήματα στην κατεύθυνση μείωσης της γραφειοκρατίας αλλά και ενίσχυσης των φορέων αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση επενδύσεων.
 
Νωρίτερα ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Ματζούφας συζήτησε με τους εκπροσώπους των Περιφερειών για τις ευκαιρίες αλλά και τα προβλήματα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ και άλλων επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι αποτελούν βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη πολλών υποδομών, που έχει ανάγκη η Περιφέρεια και πρέπει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται με βάθος χρόνου.
 
Στη συγκεκριμένη συνεδρία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος μετέφερε τη δική του εμπειρία και θέση σχετικά με την υλοποίηση έργων και επενδύσεων με ΣΔΙΤ, όπως στον τομέα των απορριμμάτων, ενώ προανήγγειλε την χρήση ΣΔΙΤ και για το νερό, επισημαίνοντας ότι «αποτελούν σημαντικό εργαλείο ώστε να προσφερθεί τελικά στους πολίτες πιο υγιεινό, ποιοτικότερο και πιο οικονομικό νερό».
 
Lumperis synedrio 
 
Παρόντες στην συνεδρία ήταν οι αντιπεριφεριάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Σιμιτζής, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Βαβλιάρας, Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Καποδίστριας καθώς και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αλέξιος Πολίτης και Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Πηγή: Pelop.gr - Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ