LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|08
2020
07:53

Καράτουλα: Αγωνία για τη νέα σχολική χρονιά - Στα λυόμενα ή το νέο κτίριο;

Οι διαμαρτυρίες για την μεγάλη καθυστέρηση της μεταφοράς του γυμνασίου - λυκείου Καράτουλα μεγαλώνουν, καθώς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βλέπουν πως είναι πολύ πιθανό και τη νέα χρονιά να κάνουν μάθημα στα λυόμενα.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς το νέο κτίριο δεν έχει παραδοθεί και το γεγονός αυτό έχει φέρει στα όριά τους τόσο τους γονείς και τους μαθητές όσο και τη δημοτική αρχή που πιέζει με κάθε τρόπο της ΚΤΥΠ να παραδοθεί το σχολείο άμεσα.

Χθες το πρωί είχαν συνάντηση στο χώρο του σημερινού σχολείου όπου συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρουν πως θα υπάρξει συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στην ΚΤΥΠ για να μάθουν από πρώτο χέρι πότε θα παραδοθεί το σχολείο και να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μιλούν για τις 15 Σεπτεμβρίου για να μη χαθεί η σχολική χρονιά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου Καράτουλα Γιώργος Μαρκόπουλος, μίλησε για την αυτοψία που έγινε χθες από τον αντιδήμαρχο Πύργου κ. Μεσσαλά και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Αθανασόπουλο, παρουσία και των καθηγητών, στις λυόμενες αίθουσες, όπου οι μαθητές για μία ακόμα χρονιά, για έναν ακόμα Σεπτέμβρη, καλούνται υπό τα σημερινά δεδομένα να κάνουν μάθημα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. “Οι γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές υψώνουν για έναν ακόμα Σεπτέμβρη φωνή διαμαρτυρίας, δεν πάει άλλο, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, το ελληνικό Δημόσιο έχει χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα την στέγαση νέου σχολείου για τους μαθητές αλλά αυτό καθυστερεί χωρίς ουσιαστικά να ξέρουμε τον λόγο και η μία παράταση δέχεται την άλλη. Όπως είπε και ο αντιδήμαρχος, στις 2 Σεπτέμβρη θα μεταβούμε στην Αθήνα προκειμένου για μία ακόμα φορά, από την υπηρεσία Κτιριακών Υποδομών να πάρουμε την οριστική διαβεβαίωση και να πούμε επιτέλους τέλος. Τέλος στο δράμα των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους μας”.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του ότι “… ύστερα από την επίσκεψη που έγινε προχθές στο δημαρχείο και με τις δηλώσεις του δημάρχου ότι δεν πάει άλλο αυτή κατάσταση και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί, ήρθαμε στον χώρο αυτό, για να συμβάλουμε στο να λυθεί το πρόβλημα. Δεν μπορώ να διανοηθώ, να καταλάβω πως έχουν περάσει έξι χρόνια και δεν μπορεί να παραδοθεί ένα κτίριο. Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν αυτοί στην λεγόμενη ΚΤΥΠ ΑΕ που έχουν την ευθύνη για την κατασκευή των κτιρίων, πως σκέφτονται... Θεωρώ ότι πρέπει να ασκήσουμε αφόρητη πίεση, να πάμε με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να τελειώσει αυτή ιστορία των αναβολών και του «θα δούμε». Έχει γίνει κουραστικό… Να μιλήσω για την ακαταλληλότητα των σχολικών αιθουσών; Να μιλήσω για το τι τραβάνε εδώ τα παιδιά και οι συνάδελφοι όταν κάνει ζέστη και όταν κάνει κρύο, όταν βρέχει δεν μπορείς να κάνεις μάθημα από την φασαρία, είναι απαράδεκτες οι συνθήκες... Το πρωί όταν έρθεις εδώ δε βλέπεις τίποτα από την ομίχλη, όταν βρέχει δεν μπορείς να περπατήσεις. Οι συνθήκες είναι εντελώς απαράδεκτες και θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος” κατέληξε οκ. Αθανασόπουλος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας και καθηγητής του λυκείου Καράτουλα Βασίλης Βασιλειάδης από την πλευρά του ανέφερε πως “… ήρθαμε εδώ τον Σεπτέμβρη του 2008, τα λυόμενα όπως ξέρετε έχουν εγγύηση ασφαλούς χρήσης περίπου τα πέντε χρόνια, μας είχαν υποσχεθεί ότι χρειάζεται δύο καλοκαίρια και ένας χειμώνας για να στηθεί ένα καινούριο σχολείο, ας πούμε και λίγο παραπάνω, επειδή υπήρχε η κατεδάφιση του παλιού σχολείου, όμως πλέον έχουν περάσει από τον σεισμό 12 χρόνια και τρεις μήνες και από ότι φαίνεται θα ξεκινήσει η χρονιά σε αυτόν εδώ το χώρο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, πόσες χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί για την συνεχή επισκευή αυτών των κτιρίων που πλέον δεν αντέχουν, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια τους, έχουν βάλει καινούργια δάπεδα, μουχλιάζουν από κάτω τα αλλάζουν, χαλάνε τα air condition, πέρυσι οι μαθητές έκαναν κατάληψη και δικαίως, γιατί δεν μπορούσαν να μπουν στην τάξη στις οχτώ η ώρα το πρωί, ήταν παγωμένες και χρειάζονταν μια ώρα για να ζεσταθούν οι αίθουσες. Όλες τις σκεπές αν δείτε από πάνω, έχουν πολλές φορές καλυφθεί με μονωτικό υλικό για να μη στάζουν. Ακόμα και τον Ιούνιο είχαμε περιπτώσεις που οι αίθουσες έσταζαν μέσα από την υγρασία ούτε καν από τη βροχή. Στερούμαστε πάρα πολλά υλικά, το εργαστήριο φυσικών επιστημών, ένα μεγάλο κομμάτι του δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ πέρα, το εργαστήριο των υπολογιστών, είναι σε μία πολύ μικρή αίθουσα που δεν μπορούν να μπουν τα παιδιά, έχουμε μία βιβλιοθήκη με 5000 βιβλία, την οποία την στερούμαστε στην ουσία 12 χρόνια τώρα γιατί τα βιβλία δεν μπορούν να έρθουν αυτή τη στιγμή στο σχολείο. Βρίσκονται στο Καράτουλα αλλά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τους καθηγητές και από τους μαθητές. Όλα αυτά τα πράγματα, συντελούν και στην υγεία των μαθητών, έχουμε καθηγητές που έφυγαν γιατί δεν άντεχαν το κλίμα, οι ιώσεις είναι περισσότερες, είχαμε περιπτώσεις με ποντίκια όλο το προηγούμενο διάστημα, έγιναν και διαμαρτυρίες από τα παιδιά, ήρθε και ο Δήμος έκανε απεντομώσεις και σας λέω ειλικρινά ότι δεν ξέρουμε, πως θα ξεκινήσουμε και αν θα ξεκινήσουμε αυτή τη χρονιά. Δεν ξέρω τι μπορεί να καταλαβαίνει το υπουργείο και η ΚΤΥΠ ως μέσο πίεσης αλλά εμείς είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να κλείσουμε το σχολείο συμβολικά ή μέχρι να μας παραδοθεί το καινούργιο. Δεν μπορεί δηλαδή αυτή η κοροϊδία κάθε χρόνο να συνεχίζεται. Δεν είναι ότι έχουμε ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται στα μπετά. Είναι ένα κτίριο το οποίο είναι έτοιμο, το βλέπουμε, έχουμε πάει, πέρυσι τον Ιούνιο που πήγαμε ήταν κατά 97-98% έτοιμο το κτίριο, πέρασε ένας χρόνος και είμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση. Έγινε το 1%. Είναι ο προαύλιος χώρος. Εμείς θα πιέσουμε με κάθε μέσο και το Δήμο και την περιφέρεια και το υπουργείο έτσι ώστε το σχολείο να παραδοθεί άμεσα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς από την πλευρά του δήλωσε πως “… η παρουσία μας εδώ είναι για να αναδείξουμε ακόμα μία φορά το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην σχολική κοινότητα με την παραμονή τους για μία ακόμα φορά στις λυόμενες εγκαταστάσεις. Όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο, μιλάμε για κατάλληλες εγκαταστάσεις για την παραμονή των παιδιών, είτε είναι καιρικές συνθήκες του χειμώνα, είτε του καλοκαιριού και ως εκ τούτου όπως έχει δηλώσει και ο δήμαρχος σε προσφάτως, αυτό το οποίο απαιτούμε είναι την άμεση ολοκλήρωση του νέου σχολικού κτιρίου γυμνασίου – λυκείου έτσι ώστε τα παιδιά να εγκατασταθούν στο χώρο που τους αρμόζει και εκεί που μπορεί να γίνει ουσιαστικά ορθώς το εκπαιδευτικό έργο. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είναι και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του συλλόγου για να δείξουμε τις εγκαταστάσεις οι οποίες είναι σε άθλια κατάσταση και να ενημερώσουμε ότι πράγματι εισακουστήκαμε στο θέμα της ΚΤΥΠ και στις 2 Σεπτέμβρη έχει ήδη κλειστεί ραντεβού μέσω του γραφείου του δημάρχου με τον διευθύνοντα σύμβουλο ώστε και εκεί να προσπαθήσουμε για μία ακόμα φορά να αναδείξουμε το μείζον πρόβλημα της περιοχής και να δοθεί άμεσα λύση. Υπάρχουν κάποιες δηλώσεις για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών αλλά δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις ενέργειες της ΚΤΥΠ και του αναδόχου για την ολοκλήρωση του έργου”.

karatoula school 2

karatoula school 3

karatoula school 4

karatoula school 5

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ