LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|10
2020
18:34

Αποτελεσματική η παρέμβαση Νικολακόπουλου - “Έρχεται” ρύθμιση για τα πρόστιμα για τις ΜΥΦ

Σε ρύθμιση προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα που έχει ανακύψει με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών (Μ.Υ.Φ.) χρήσης 2014.

Τα θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με το εάν θα θεσπιστεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το θέμα και σχεδιάζει να φέρει διάταξη στη Βουλή με την οποία θα καταργηθούν τα πρόστιμα τα οποία επεβλήθησαν στους φορολογούμενους για εκπρόθεσμη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων. Σημειώνεται ότι μπορεί το αυτοτελές πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε 100 ευρώ , ωστόσο η κρίση της πανδημίας το κάνει να είναι πολύ μεγάλο για τις επιχειρήσεις που ο τζίρος τους έχει υποστεί δραστική συρρίκνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα πρόστιμα έχουν επιβληθεί γιατί το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που οι επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στην υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών (Μ.Υ.Φ.) σε νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε., ωστόσο όταν γινόταν η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων η εφαρμογή στο Taxis παρουσίαζε πολλά προβλήματα και τότε το  Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε  σε παράταση της προθεσμίας υποβολής έως τις 20 Ιανουαρίου 2016.

Ωστόσο, λόγω συνέχισης των προβλημάτων υποβολής η τότε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είχε ανακοινώσει σιωπηρή παράταση της προθεσμίας δίνοντας την δυνατότητα υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων έως τις 25 Ιανουαρίου 2016. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε όμως σε ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, με αποτέλεσμα στις διασταυρώσεις που έκανε στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών- προμηθευτών η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να βρει εκπρόθεσμους τους επαγγελματίες και έτσι προέκυψαν και τα πρόστιμα.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ