LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|10
2020
07:53

Δήμος Ήλιδας: Ξεκίνησαν τα μαθήματα κολύμβησης για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Σημείο αναφοράς για τον υγρό στίβο στην Ηλεία, το κολυμβητήριο Αμαλιάδας - Γ. Λυμπέρης : «Διαβεβαιώνουμε τους πάντες πως το κολυμβητήριο Αμαλιάδας θα λειτουργεί όλες τις περιόδους τους χρόνου»

Για ακόμα μια χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα κολύμβησης για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ηλείας, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Αμαλιάδας. Τη συγκεκριμένη δομή του Αθλητικού Κέντρου της πόλης, έχουν επισκεφτεί δεκάδες μαθητές που με την ουσιαστική συμβολή των καθηγητών κολύμβηση, αποκτούν την απαιτούμενη κολυμβητική παιδεία/επάρκεια.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή Ήλιδας, με στόχο την ορθή λειτουργία του κολυμβητηρίου προχώρησε,  - από τον Σεπτέμβριο του 2019 - , σε βελτιωτικές παρεμβάσεις  στο ηλιακό πεδίο όσο και στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου  με στόχο να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα για την ασφάλεια των παιδιών. Κάτι που τελικά επιτεύχθηκε και το 2020 που ήταν η πρώτη χρονιά-μετά από αρκετές- που το κολυμβητήριο λειτούργησε όλες τις εποχές χωρίς να εμφανιστεί πρόβλημα στη θερμοκρασία του νερού.

KOLYMBHTHRIOMATHIMATA1

Το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας, όπου δεκάδες μαθητές σχολείων του νομού είχαν ήδη «πέσει» στα ζεστά νερά της πισίνας, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο  Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος επεσήμανε πως βασικός στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής, είναι το κολυμβητήριο «να μην κλείσει ξανά και να μπουν όροι και κανόνες για την ορθή λειτουργία του».

Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξεκίνησε και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κολυμβητικής εκμάθησης για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ηλείας. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσουμε τους δασκάλους, μαθητές και γονείς ότι το κολυμβητήριο Αμαλιάδας θα λειτουργεί όλες τις περιόδους τους χρόνου ».

KOLYMBHTHRIOMATHIMATA2

«Στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου», συνέχισε ο Δήμαρχος, «έχουν υλοποιηθεί μια σειρά έργων που, αν όχι στο 100%, έχουν επαναφέρει το συγκρότημα στην κατάσταση που εμείς το παραδώσαμε. Υπήρξαν πολλά προβλήματα που λύσαμε και πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το κολυμβητήριο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο όταν ο καιρός είναι … ζεστός!».

KOLYMBHTHRIOMATHIMATA3

Κλείνοντας ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «η εικόνα  με τα μικρά παιδιά να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη δομή, ήταν αυτό το οποίο οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε. Ο Δήμος Ήλιδας και γενικότερα η Ηλεία διαθέτει, πέρα από ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τους πολίτες του,  ένα από τα πλέον σύγχρονα κολυμβητήρια της χώρας και θα έπρεπε, τα τελευταία χρόνια, να αντιμετωπιστεί αναλόγως από την τότε δημοτική Αρχή. Εμείς καταφέραμε σε ελάχιστο χρόνο να λύσουμε τα προβλήματα, να επιδιορθώσουμε τον εξοπλισμό ώστε το κολυμβητήριο να υλοποιεί τους στόχους για τους οποίους κατασκευάστηκε. Δηλαδή να δίνει το δικαίωμα άθλησης σε όλους».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Vicko