LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|01
2019
12:11

Αμαλιάδα: Τιμήθηκε η Χριστίνα - Μαρία Προκόπη για την διάκρισή της στο Euroscola

Την μαθήτρια της Β΄ τάξης του 1ουΛυκείου Αμαλιάδας Χριστίνα – Μαρία Προκόπη που διακρίθηκε μέσω της έκθεσής της στο διαγωνισμό του ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «EUROSCOLA» 2018 -2019, από το οποίο προκύπτει και εκπαιδευτικό ταξίδι 24 μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου από τη Δυτική Ελλάδα στην έδρα του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τίμησε το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019 ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η βράβευση της μαθήτριας από τον δήμαρχο έγινε παρουσία του πατέρα της κ. Πέτρου Προκόπη, των αντιδημάρχων κ. Κώστα Τσεριώνη και κας Ρούλας Γκουβίτσα, του πρόεδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας κ. Γιάννη Αθανασόπουλου, του Διευθυντή του 1ου Λυκείου και αντιπροέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Σφυρή και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανδρέα Ανδρουτσόπουλου.

Η Χριστίνα – Μαρία Προκόπη είναι η μοναδική μαθήτρια που κατάφερε από την Αμαλιάδα να διακριθεί και να συμμετέχει στην αποστολή μαζί με τρεις ακόμα μαθητές από την Ηλεία και 20 από τους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το ταξίδι τους θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2019, καθώς στις 4 Απριλίου έχει οριστεί η ειδική ημερίδα όπου οι Ευρωπαίοι μαθητές θα εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, αφού πρώτα γνωρίσουν το χώρο που φιλοξενείται ο θεσμός και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλοι οι μαθητές θα ζήσουν για λίγο τις εμπειρίες των Ευρωβουλευτών, συμμετέχοντας σε ειδική συνεδρίαση ανάλογη με αυτή της Βουλής των Εφήβων που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

Η επιτυχία αυτή της Χριστίνας – Μαρίας Προκόπη μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η επιλογή των μαθητών έγινε βάσει της υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσαν σε διαγωνισμό έκθεσης, όπου τους έδωσε το «εισιτήριο» για το μοναδικό αυτό ταξίδι. Μάλιστα για φέτος η βαθμολογία των 24 μαθητών που θα συμμετέχουν στην αποστολή ξεπέρασε το 18,34.

Ο συγκεκριμένος θεσμός υπό τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων με έφηβους σε ρόλο Ευρωβουλευτών, είχε ως στόχο την εξοικείωση τους με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, την ευαισθητοποίηση στο ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, στη συνειδητοποίηση της ανάγκης προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά οι συμμετέχοντες βρίσκουν κι ένα βήμα που τους επιτρέπει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

vraveusi 2

vraveusi 3

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ