LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|01
2019
09:18

Επίσκεψη Μπαλαούρα στον πλημμυρισμένο Αλφειό - Τι είπε για ΠΣΕΑ - Αλφειό

Κοντά στους αγρότες των Μακρισίων και των Καλυβακίων βρέθηκε ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στην πλημμυρισμένη κοιλάδα του Αλφειού. Επισκέφθηκε σημεία στα αναχώματα του ποταμού όπου υπάρχουν προβλήματα και στη συνέχεια συζήτησε μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς θα θέματα που τους απασχολούν στον πρωτογενή τομέα, όπως αυτό των αποζημιώσεων των ΠΣΕΑ που έχει “παγώσει” σημαντικά από το 2013.
“Επισκέφθηκα τα Μακρίσια και είδα τη μεγάλη συμφορά με την υπερχείλιση του Αλφειού” είπε ο βουλευτής και σχολίασε ότι “… υπάρχουν μελέτες που έχουν υλοποιηθεί σε ένα μέρος της περιοχής, αλλά εδώ όχι. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κινηθούν αμέσως γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειες τους και στη ζωή τους”.

Mpalaouras alfeios 2

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαλαούρας, “… η περιοχή έχει και ένα πρόβλημα με τα ΠΣΕΑ. Η καθυστέρηση οφείλεται και σε λόγους που έχουν ευθύνη και οι κάτοικοι εδώ. Και θα είμαι πολύ αυστηρός εδώ. Έγιναν κινήσεις που υπερέβησαν ορισμένα πράγματα προκειμένου να καλυφθούν οι έχοντες συμφέρον στην περιοχή. Όμως θα πρέπει να σημειώσω ότι θα πρέπει να υπάρχει μια αλληλεγγύη μεταξύ τους. Όταν κάνει καταγγελίες ο ένας στον άλλο, οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, εξετάζουν το ζήτημα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη συνέχεια. Είχαμε πάει με την κα Κουσκουρή και τον κ. Χατζόπουλο στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, έγινε μεγάλη κουβέντα, έγιναν δεκτές οι απόψεις των ανθρώπων. Δημιουργηθήκαν προβλήματα νομικού χαρακτήρα. Όμως ένα μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων θα δοθεί στις 25/1 και θα έρθουν εκτιμητές για τα υπόλοιπα. Η Πολιτεία κάνει το χρέος της, κάνω όμως μια έκκληση στους πολίτες της Ηλείας και κυρίως στις δυνάμεις που μας αφορούν στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο της εργασίας όπου είναι οι παραγωγοί στον πρωτογενή τομέα. Πρέπει στα χέρια τους να αδράξουν την ευκαιρία των συνεργατικών σχημάτων ώστε το λάδι, το πορτοκάλι, η σταφίδα και το γάλα να έχουν μια καλύτερη πρόσβαση στις αγορές και καλύτερη τιμή για να επιβιώσουν και να μείνουν οι νέοι στην περιοχή τους”.

Mpalaouras alfeios 3

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Αθανασία Κουσκουρή, αναφέρθηκε στα έντονα προβλήματα των πλημμυρών σε όλο το μήκος της παραποτάμιας περιοχής. “Η αλήθεια είναι πως στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα υπάρχουν μηχανήματα της περιφέρειας και προσπαθούν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Είναι ένα πάγιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Συζητήσαμε για τις αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ στα Μακρίσια και τα Καλυβάκια. Είχε προηγηθεί μια συλλογική προσπάθεια για να υπάρξουν αποτελέσματα. Έχουμε αποτελέσματα και στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουμε καταβολή των αποζημιώσεων σε πρώτη φάση και έπειτα με αυτοψίες που θα ακολουθήσουν θα ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων. Μαζί με νέους του χωριού θέσαμε τα θέματα της προάσπισης των αγροτικών προϊόντων, αλλά και να προχωρήσουν τα συνεταιριστικά σχήματα που θα προασπίσουν τα συμφέροντα των αγροτικών προϊόντων”.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζόπουλος μιλώντας για την επίσκεψη Μπαλαούρα αναφέρθηκε στα όσα ο βουλευτής Ηλείας έκανε γνωστά για τις αποζημιώσεις αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. “Οι παραγωγοί είναι σε δεινή θέση με τα όσα έχουν υποστεί με το πορτοκάλι, το λάδι και τη σταφίδα. Ο κ. Μπαλαούρας μας είπε πως θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα των αγροτών. Ακόμα θα επισκεφθεί τον κ. Γεωργιόπουλο για το πρόβλημα με το ανάχωμα το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε όταν ξεκίνησε το έργο της θωράκισης του ποταμού” είπε χαρακτηριστικά.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ