LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|01
2019
16:57

«Σχολή γονέων» στο Λύκειο Λεχαινών: Κάθε Τετάρτη από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Αιτήσεις για εγγραφές σπουδαστών γίνονται και στο δημαρχείο Λεχαινών

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με δύο ειδικότητες και ελκυστικά αντικείμενα σπουδών, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τεχνικός Συντήρησης Γεωργικών Μηχανημάτων, ξεκινά φέτος την λειτουργία του το Δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη , στους υφιστάμενους χώρους του ΕΠΑΛ Λεχαινών. Χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος, απηύθυναν κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους σπουδαστές, να υποβάλλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους, τονίζοντας ότι η λειτουργία δημόσιοι ΙΕΚ στα Λεχαινά δίνει την ευκαιρία σε νέους της ευρύτερης περιοχής, να σπουδάσουν πάνω σε δύο ειδικότητες που έχουν μια συνάφεια με το προφίλ του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Τον τουρισμό και την αγροτική ζωή.

Ο κ. Ναμπίλ Μοράντ επισήμανε ότι η δική τους πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας, αφορούσε αρχικά την λειτουργία 11 τμημάτων με αντίστοιχες ειδικότητες και σε άλλες πόλεις του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και όχι μόνο στα Λεχαινά, ωστόσο σε πρώτη φάση εγκρίθηκαν για φέτος μόνο οι δύο ειδικότητες των Λεχαινών και από την επόμενη χρονιά το ΙΕΚ θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις του δήμου.

Επίσης ευχαρίστησε τον Ηλείο υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη που αγκάλιασε το αίτημα του δήμου, καθώς και τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκη Μπαλαούρα που προώθησε και στήριξε από την αρχή την λειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος επισήμανε ότι οι δύο ειδικότητες του δημόσιου ΙΕΚ Λεχαινών εστιάζουν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες οι οποίες προσφέρονται από το Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας , στα πλαίσια του οποίου θα λειτουργήσουν για φέτος τα δύο τμήματα στα Λεχαινά.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν στα αντίστοιχα τμήματα ολοκληρώθηκε, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και τώρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομένων σπουδαστών. Οι εγγραφές των σπουδαστών αρχίζουν από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου 2017 και θα γίνονται από τις 3 έως τις 7 το απόγευμα.

Τελος ο κ. Μίγκος τόνισε ότι όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για να φοιτήσουν στα τμήματα Ι.Ε.Κ στα Λεχαινα (Τμήμα Τεχνικών Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Τμήμα Τεχνικών Γεωργικών Μηχανημάτων)εκτός της ηλεκτρονικής αίτησης που μπορούν να υποβάλλουν μόνοι τους στη διευθυνση https://diek.it.minedu.gov.gr/ μπορούν να πηγαίνουν στα Λεχαινά , στο Δημαρχείο και με τη βοήθεια των Υπαλλήλων να συμπληρώνουν την αίτηση…Τηλεφωνο επικοινωνίας 2623360848 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 10 το πρωί.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών