LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|12
2020
20:01

«Κυβέρνηση ανίκανων»: O Αλ. Τσίπρας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο (video)

Σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο από ....14 υπουργεία που έφερε στην Ολομέλεια η κυβέρνηση - «Ο Κυρ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για το τι συμφέροντα εξυπηρετεί», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, με ιδιαίτερη αναφορά στην εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ

Η κυβέρνηση υπερβαίνει τα όρια, επιλέγει να νομοθετεί σα τον κλέφτη, όχι μόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων αλλά από την αρχή της πανδημίας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τροπολογία Κεραμέως για την υποχρέωση των επιμελητηρίων να εγγράφουν απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση την κατηγόρησε πως εκμεταλλεύεται τις έκτακτες συνθήκες και περνάει τροπολογίες, «δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα, εξυπηρετώντας μόνο συμφέροντα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να δώσει εξηγήσεις για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει» υπογράμμισε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρυφή συνεργασία της κυβέρνησης με την αμερικανική εταιρεία Palantir με αφορμή την πανδημία. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών». «Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα»; αναρωτήθηκε, και πρόσθεσε «νομίζατε δεν θα τα μαθαίναμε;», σχολίασε με νόημα, ο ίδιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα σας αναγκάσω να απολογηθείτε και να δώσετε στη δημοσιότητα συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Left.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ